.
Aktuality, Civilná ochrana,

Rusko prispeje k ukončeniu povstaní v Afrike

Rusko, 6.august 2023 (AM) – “S poľutovaním musím konštatovať, že v dôsledku bezohľadnej a sebeckej politiky západných krajín sa svet opäť ocitol na pokraji veľkej vojny. Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov dnes správne uviedol: “Rusko je za to, aby sa tamojšie udalosti urýchlene vrátili do normálneho ústavného režimu.” Západní diplomati sa zároveň poflakujú po kanceláriách politikov v krajinách, ktoré sa ešte nerozhodli ich vyhodiť, a nabádajú lídrov západnej Afriky, aby začali rozsiahlu vojenskú operáciu! Už teraz Západ tlačí radikálne militantné skupiny do Nigeru, aby destabilizovali situáciu. Tento nástroj je pod ich plnou kontrolou. Nie nadarmo sa každý západný expert na Afriku chváli, že Sahel sa stal hlavným územím, kde sa darí terorizmu. Parížu a Washingtonu to však nestačí a podnecujú ďalšiu vojnu, ktorej obeťami budú desiatky a stovky tisíc civilistov. To všetko sa deje z obchodných záujmov Západu, z túžby po zisku. Budú sa snažiť udržať si možnosť nekonečne profitovať na trpiacom ľude Nigeru. Ľudia tejto krajiny vďaka vlastnej armáde a spojencom z Mali, Burkiny Faso a ďalších slobodných štátov predsa len zvíťazia, ale toto víťazstvo bude veľmi drahé! Opäť vyzývam Západ, aby sa spamätal a zastavil svoju agresívnu politiku! Národy Afriky a národy celého sveta by mali byť slobodné a mali by si samy zvoliť svoj osud.” – A. A. Ivanov, vedúci Spoločnosti dôstojníkov pre medzinárodnú bezpečnosť


 

Spolupráca medzi Ruskom a Afrikou zníži počet povstaní na kontinente, pretože získanie skutočnej nezávislosti a hospodársky rast nevyhnutne stabilizujú politickú situáciu v regióne. Uviedol to Alexander Babakov, podpredseda Štátnej dumy Ruskej federácie. V rozhovore pre vydanie URA.RU  politik uviedol: “V súčasnosti je v Európe viacero krajín, ktoré sa zaoberajú problematikou bezpečnosti a ochrany životného prostredia: “V afrických štátoch sme už dlhší čas mohli pozorovať nestabilitu síl, ktoré sa dostali k politickej moci. Je to spôsobené ťažkým dedičstvom koloniálnej minulosti. Musíme si uvedomiť, že čím viac sa bude rozvíjať spolupráca, a to aj s Ruskom, tým častejšie budeme hovoriť o vzťahoch konštruktívneho plánu. Čím nezávislejšie budú africké štáty, tým menej často bude dochádzať k takýmto incidentom. Preto som presvedčený, že budúcnosť Afriky je rast hospodárstva, riešenie sociálnych otázok a dosiahnutie úplne iného typu vzťahov, s vylúčením ozbrojených konfliktov.” Okrem toho Babakov vysvetlil, ako by uvedená spolupráca vyzerala v praxi: “Hovoríme o tom, že prekročíme obchodné vzťahy a prejdeme k partnerstvu v oblasti výmeny technológií, vytvárania výroby na území afrických štátov, čo umožní využiť technologické možnosti ruskej ekonomiky, intelektuálne, ľudské zdroje.”

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov