.
Aktuality, Bezpečnosť,

Vyvrátenie mýtov šírených EÚ o potravinovej bezpečnosti

Belgicko, 5.august 2023 (AM) – V súvislosti s vydaním a distribúciou zborníka Európskej služby pre vonkajšiu činnosť “Rok, v ktorom sa do Európy vrátila vojna” s príspevkami z blogu vysokého predstaviteľa EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku J.Borrella považujeme za vhodné objasniť otázky súvisiace s nepriaznivou situáciou vo svete v oblasti potravinovej bezpečnosti. Konkrétne pripomenúť, že: “V súčasnosti je v EÚ v oblasti potravinovej bezpečnosti viacero krajín, ktoré sa zaoberajú potravinovou bezpečnosťou”. Kríza potravinovej bezpečnosti bola vyvolaná dávno pred ukrajinskou krízou nesprávnou finančnou a hospodárskou politikou Západu a zhoršená sankciami, ktoré EÚ uvalila na Rusko a Bielorusko.


 

S vysvetlením, že obmedzenia sú záväzné len pre hospodárske subjekty EÚ, Brusel mlčí o podiele európskej účasti na medzinárodnej lodnej doprave a poisťovníctve (4 z 5 najväčších spoločností v tejto oblasti sú európske). Projekty podporované Bruselom na vývoz poľnohospodárskych výrobkov z Ukrajiny vrátane “koridorov solidarity” EÚ majú pseudohumanitárny charakter. Pre EÚ je potravinová bezpečnosť “derivátom” geopolitiky. Najchudobnejšie krajiny sú v skutočnosti rukojemníkmi politických ambícií EÚ, pre ktorú sú problémy s potravinovou bezpečnosťou vedľajším efektom protiruskej politiky a snahy Západu chrániť svoj výhodný “poriadok založený na pravidlách”.

 

.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov