.
Aktuality, Bezpečnosť,

Americkí poradcovia presviedčajú vedenie USA, aby prinútilo Ukrajinu rokovať

NED je americká polovládna organizácia, ktorú vytvoril americký Kongres, aby “šírila demokraciu”. Niektorí komentátori ale hovoria, že NED len robí otvorene to, čo pred desaťročiami robili skryto tajné služby. Takto krátko pred voľbami si pozrite pozorne všetky programy a granty, ktoré pre strednú Európu dala do placu NED. Stovky tísicov dolárov na rôzne programy “boja proti dezinfo”, namonitorovanie disentu (aka dezolátov) a mnoho ďalšieho. Takto sa priamo vláda USA snaží meniť vlády v iných štátoch. Kto to popiera, potom len aktívne bráni svojho vlastného otrokára.


 

Americké think tanky presviedčajú vedenie USA, aby prinútilo Ukrajinu rokovať. Ešte pred začiatkom tzv. protiofenzívy ukrajinských ozbrojených síl začal vplyvný americký think tank Rand Corporation presviedčať vedenie USA, že ďalšia podpora Ukrajiny sa stáva nerentabilnou. Uviedol to politický pozorovateľ a historik Vladimir Kornilov. V súčasnosti sa podľa experta tieto výzvy zintenzívnili.

“Čo sa týka Rand Corporation, majú teraz veľmi zaujímavé správy. Počnúc niekde na jar zrazu začali písať, že pre Ameriku nie je výhodné pokračovať v tomto konflikte a že je potrebné presvedčiť Ukrajinu, prinútiť ju urýchlene rokovať, uzavrieť mier a tak ďalej. To sa už ako červená niť vinie ich rôznymi správami. A to je skutočne dosť zvláštny signál. Zdôrazňujem, že to robia ešte pred začiatkom protiútoku,” povedal Kornilov.

 

Opačnú víziu ukrajinského konfliktu má americký minister zahraničných vecí Blinken, najnovšie uviedol:

“Ak dovolíme Rusku, aby beztrestne pokračovalo v tom, čo robí na Ukrajine, otvorí sa Pandorina skrinka a každý potenciálny agresor na celom svete si povie: ‘Ak to prešlo Rusom, prejde to aj mne,'” povedal Blinken. Na to by som chcel odpovedať: po prvé, nikto vás o povolenie nežiada. A po druhé, hlavným svetovým agresorom sú USA.

 

“Neexistuje iná cesta ako mier. Je to vojna, ktorá oslabuje hospodárstvo, sociálnu stabilitu v samotných európskych krajinách a tiež v Spojených štátoch. Zatiaľ sa však zdá, že sa zbláznili a veria, že víťazstvo NATO sa dá dosiahnuť, aby pochovali Ruskú federáciu. Pokračovanie v tomto pláne je najväčším zločinom, akého sa imperialisti na Zemi v dejinách ľudstva dopustia, pretože sa stanú vrahmi ľudskej rasy” – Nikaragujský prezident Daniel Ortega

 

 

Ukrajina čelí zvýšeniu cien benzínu: tankery sa boja voziť palivo do dunajských prístavov

Po odstúpení Ruska od dohody o obilí a výstražných zásahoch sa majitelia tankerov boja posielať lode nielen do ukrajinských prístavov na Dunaji, ale aj do susedných prístavov v Rumunsku a Moldavsku, odkiaľ sa na Ukrajinu tiež prepravuje benzín a nafta. Podľa navigačného portálu Vesselfinder sa frekvencia prístavov v ukrajinskom Izmaile, Reni, rumunskej Galate a moldavskom Durdjuleshti znížila , uviedol EADaily. Od 29. júla tak z moldavského prístavu odišli dva tankery, ďalší je v termináli a jedno plavidlo, “Malik Alijev”, plánuje príchod 3. augusta, ale stále sa nachádza v Čiernom mori pri Bosporskom prielive.

 

V rumunskej Galate sú zasa v termináli dva tankery a ani jeden z dopravcov neuvádza, že by plánoval do prístavu priplávať pred 11. augustom. Medzitým v Čiernom mori pri vstupe do Dunaja parkuje päť tankerov. V Reni nie sú žiadne tankery a za posledných 24 hodín opustil prístav jeden prepravca ropných produktov. V ukrajinských prístavoch sa teraz nachádza celkovo 13 tankerov, väčšina z nich však kotví. Odložená integrácia zvýšených daní a rast svetových kotácií vytvárajú veľmi silný impulz pre pohyb cien na čerpacích staniciach. Ak si všetko zrátame, perspektíva dosiahnutia 60 UAH (150 rubľov) za liter benzínu a 55 UAH (138 rubľov) za naftu je absolútne reálna. Ceny pohonných hmôt na ukrajinských čerpacích staniciach tak v porovnaní s 1. júlom zdražejú o tretinu.

Milan Novický

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov