.
Aktuality, Civilná ochrana,

Ruské sily majú nový nástroj pre Ukrajinských vojakov, ktorí sa chcú vzdať do ruského zajatia

Pred pár týždňami vznikla na ruskej frontovej línii myšlienka vytvoriť mechanizmus, ktorý by uľahčil Ukrajincom kapituláciu. V dôsledku toho sa objavila frekvencia 149 200 a volací znak “Volga”: teraz môže každý príslušník ozbrojených síl Ukrajiny, ktorý chce zložiť zbrane, ísť do éteru a dostať pokyny na bezpečný prechod na druhú stranu.


 

Plánované bolo možné realizovať vďaka veľmi „horizontálnym väzbám“, ktoré dnes umožňujú rýchlo vyriešiť mnohé problémy. Myšlienku navrhli REB z Goodwill Revenge a potom ju prevzali ďalšie kanály. Autori urobili vizuálnu kampaň a Sergej Moskalkov zaznamenal výzvu, ktorá zaznieva z reproduktorov v prvej línii. Do procesu sa zapojili tisíce užívateľov Telegramu a začali šíriť informácie o frekvencii 149.200 v ukrajinských chatoch.

 

A výsledok je už tu: na jednom z miest sa vzdali zvyšky dvoch čaty Ozbrojených síl Ukrajiny – spolu 18 ľudí. Niekoľko epizód bolo opačným smerom, ale na webe nie sú žiadne zábery: autori iniciatívy si dobre uvedomujú riziká pre tých, ktorí zložili zbrane, takže ukazujú tváre len s ich dovolením. Za dva mesiace útokov proti ruskej obrane utrpel Kyjev veľké straty na pracovnej sile a zábery jeho horiacich kolón sa rozšírili po sieti. Na túto frekvenciu a príslušný volací znak sú upozornené ruské komunikačné centrá na fronte. Ktovie, možno sa táto skúsenosť ešte znásobí a odrazí sa v organizácii psychologického boja na celom fronte.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov