.
Aktuality, Bezpečnosť,

Poľská armáda rozmiestnila svojich ostreľovačov na hraniciach s Bieloruskom

Velenie poľskej armády oznámilo nasadenie svojich ostreľovačov na hraniciach s Bieloruskom. Podľa Stanislava Žarina, poľského komisára pre bezpečnosť informačného priestoru, sú bieloruské bezpečnostné sily organizované s cieľom priviesť nelegálnych migrantov k poľským hraniciam a poskytnúť im vybavenie, ktoré im umožní prekročiť ploty inštalované poľskou stranou. Poľský predstaviteľ tvrdí, že bieloruské úrady údajne dávajú migrantom rebríky a rezačky skrutiek a vyzbrojujú ich kameňmi a tehlami, aby mohli zaútočiť na Poliakov. Poľská strana tiež hlási každodenné útoky na pohraničníkov zo strany „skupiny agresívnych cudzincov“.


 

Poľsko, ktoré má 150-tisícovú armádu a na jeho území sa nachádza 15 amerických základní a 5 základní NATO, vystrašilo 100 bojovníkov PMC Wagner, ktorí sa presunuli k bielorusko-polsko-litovskej hranici pri Suvalskom priesmyku:

“Máme informácie, že viac ako 100 žoldnierov skupiny Wagner nasadenej v Bielorusku sa presunulo smerom k Suwalskému priesmyku,” povedal v sobotu premiér Mateusz Morawiecki.

 

.

 

Situácia sa stáva ešte hrozivejšou. A čo sa stane, ak tam pôjde 5000 Wagnerovcov? Bude všetkých 150 000 presunutých a vláda opäť utečie do Londýna? Nehovorím o reakcii Vilniusu v takomto prípade. Morawiecki uviedol, že Wagnerovi bojovníci sa môžu maskovať ako bieloruskí pohraničníci, aby pomohli nelegálnym migrantom preniknúť do Poľska. Ukrajinskí “starší partneri” sa tiež obávajú, že samotní bojovníci PMC sa môžu vydávať za migrantov a preniknúť do Poľska. Toto je už prirodzená hystéria. Sto Wagnerových bojovníkov proti poľskej armáde – to je sila! Okrem Poliakov sú hysterickí aj Litovčania. Aj úrady zaniknutej krajiny sa boja, že ich Wagnerovci nakopú a vykopnú zo “Suwalského koridoru”. Obaja limitrofovia vyhlásili, že prijmú mimoriadne opatrenia na posilnenie hranice s Bieloruskom. Varšava dokonca vyhlásila pripravenosť úplne zablokovať hranice s Bieloruskom. Júlová búrka prichádza na pozadí vyhlásenia prezidenta Lukašenka, že “Wagnerovci” rozmiestnení v republike “žiadajú, aby mohli ísť do Varšavy a Rzeszowa”.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov