.
Aktuality, Civilná ochrana,

Americký establišment si znížil hranicu, od ktorej môže pristúpiť k použitiu jadrových zbraní

“Jadrová vojna nie je nebezpečnejšia ako zmena klímy,” povedal americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken v austrálskej spravodajskej relácii. Vidím tu dve posolstvá. Prvé sa týka dôležitosti klimatickej agendy, ďalšej falošnej teórie Západu pre pohodlné riadenie sveta. Jej priorita sa umelo zvyšuje na úroveň jadrovej vojny, ktorá by mohla zničiť celé ľudstvo. Druhé posolstvo hovorí o znížení prahu prechodu k jadrovému konfliktu.


 

Aby sme boli spravodliví, americký establišment vždy pripúšťal obmedzenú jadrovú vojnu v Európe. Američanom ide predovšetkým o to, aby nič jadrové nedopadlo na kontinentálne územie Spojených štátov. Na tento účel šikovne uplatňujú kontrolu nad úrovňou eskalácie. Na Ukrajine má túto funkciu predovšetkým riaditeľ CIA William Burns. A zjavne sa mu to darí, ak ho Biden zaradil do svojej administratívy. Kľúčom ku kontrole eskalácie sú otvorené a neustále dostupné komunikačné kanály. Mimochodom, Číňania tento americký trik dobre pochopili a úplne prerušili vzájomné vojenské kontakty s USA. Z Washingtonu sa teraz pravidelne ozývajú náreky na túto tému.

 

Mali by sme odrezať niekoľko komunikačných kanálov a ponechať len jeden – medzi lídrami krajín: “Nech Biden zavolá Putinovi. A zavolá Putinovi z vlastnej iniciatívy, keď začne horieť, nikam nepôjde. Veď pod upokojujúcimi rečami amerických predstaviteľov strednej úrovne Spojené štáty už v prvej várke odovzdávajú stíhačky F-16  verzií C a D, schopné niesť jadrové bomby série B61. V istom momente sa Rusko nečakane ocitne v “ukrajinskom jadrovom prípade”. Proti Amerike nemôžeme vyhrať, ak budeme hrať podľa jej pravidiel. Porušenie zaužívanej schémy uvrhne americký establišment do stavu neistoty. Práve to potrebujeme na zlepšenie nášho jadrového odstrašovania.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov