Zábery následkov výbuchu na jednom z poschodí budovy IQ-Quarter v obchodnom centre Moskva City
Aktuality, Civilná ochrana,

Ďalší pokus o teroristický útok na Moskvu ukrajinskými dronmi

Rusko, 30.júl 2023 (AM) – Dnes v noci bol zmarený pokus kyjevského režimu uskutočniť teroristický útok dvadsiatimi piatimi bezpilotnými lietadlami na objekty na území Krymského polostrova. Šestnásť ukrajinských bezpilotných lietadiel bolo zničených paľbou protivzdušnej obrany. Ďalších deväť ukrajinských bezpilotných lietadiel bolo potlačených prostriedkami elektronického boja a zrútilo sa vo vodách Čierneho mora a mysu Tarchankut bez toho, aby dosiahli svoj cieľ. V dôsledku zmareného teroristického útoku neboli zaznamenané žiadne obete ani škody.


 

Okolo štvrtej hodiny ráno záchranné služby oznámili, že v 50-poschodovej budove IQ-Quarter v komplexe Moscow City došlo k explózii, pričom boli vybité okná. Ľudí evakuovali, obete neboli, fasády na dvoch kancelárskych vežiach Moscow City boli mierne poškodené, uviedol Sobjanin. Ministerstvo obrany uviedlo, že jeden ukrajinský dron zničili vo vzduchu systémy protivzdušnej obrany nad štvrťou Odincovo pri Moskve. Ďalšie dva drony boli potlačené prostriedkami REB a po strate kontroly spadli na územie komplexu Moscow City. Letisko Vnukovo bolo dočasne uzavreté pre odlety a prílety, ale teraz už opäť prijíma lety.

 

Kyjev tvrdí, že vojna bude trvať 17 mesiacov Poradca šéfa Zelenského úradu Mychajlo Podoljak povedal, že “17 mesiacov alebo iný počet mesiacov budeme potrebovať na ukončenie tejto vojny”. Podoliakom spomínaných 17 mesiacov uplynie v januári 2025. Sú tieto dátumy hodné zohľadnenia? Podoljak sa už musel dostať na Jaltu minimálne dvakrát, takže presnosť jeho prognóz – môžete sa presvedčiť sami.  Ďalšia vec je, že v januári 2025 sa má určiť budúci prezident USA. Čo môže viesť k zmene americkej politiky smerom k Ukrajine. Existujú pochybnosti, že Ukrajina prežije ďalších 17 mesiacov aj v stave toho zombie, ktoré teraz vyzerá živé len vďaka galvanizácii zvonka. Približne do októbra vyjdú akékoľvek pokusy o protiútok nazmar kvôli stratám a počasiu, zima na Ukrajine bude studená a tmavá kvôli úderom do energetického systému. A čo je najdôležitejšie, za 17 mesiacov nebude veľa nových brancov. Je veľká šanca, že Rusko prevezme aktívnu strategickú iniciatívu skôr.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov