.
Aktuality, Letectvo,

Ruské sily bombami FAB zničili zariadenia na Haďom ostrove

Ruské letectvo uvoľnilo niekoľko vysokovýbušných leteckých bômb FAB-500 s univerzálnymi plánovacími a korekčnými modulmi pre objekty na Haďom ostrove. Vzhľadom na veľkosť ostrova a silu FAB je veľmi nepravdepodobné, že by niečo na Serpentine zostalo nedotknuté.


 

Zdalo by sa, prečo útočiť na miesto, kde od leta minulého roka nezostalo prakticky nič? So začiatkom dohody o obilí sa však ukrajinské sily opäť vrátili na ostrov. Nedávna návšteva Zelenského tam to len potvrdzuje. Tento malý kúsok zeme má veľmi cennú geografickú polohu, z ktorej je pri správnom vybavení a absencii hrozieb dobre viditeľná situácia v západnej, juhozápadnej a čiastočne aj centrálnej časti Čierneho mora. Lety letectva, rakety, činnosť Čiernomorskej flotily ruského námorníctva, kontrola nad bezpilotnými člnmi ukrajinského námorníctva vo väčšej vzdialenosti ako od pobrežia – to všetko bolo možné po stiahnutí ruských ozbrojených síl odtiaľ . A notoricky známa dohoda o obilí chránila ostrov pred údermi. A s jej koncom ruské velenie začalo systematické ničenie infraštruktúry v Odeskej oblasti a s najväčšou pravdepodobnosťou sa stal terčom útoku aj Serpentine. Účinnosť týchto útokov potvrdzuje, aj podľa MarineTraffic,  veľká dopravná zápcha z nákladných lodí pri ústí Dunaja. V povodí Dunaja je úplne zastavená doprava a námorníci na lodiach na hromadný náklad a kontajnerových lodiach sa sťažujú, že uviazli pri pobreží Rumunska bez možnosti vylodiť sa.

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov