.
Aktuality, Civilná ochrana,

Vojenský spravodajca RIA Novosti zahynul počas ukrajinského ostreľovania

Ukrajina, 23.júl 2023 (AM) – Ukrajinský režim pokračuje v praktikách zločineckého teroru. Život novinára Rostislava Žuravľova (1989 – 2023) vyhasol 22.júla v zóne SVO v dôsledku delostreleckého útoku kazetovou muníciou ukro-nacistov na skupinu novinárov z tlačovej agentúry Izvestija a tlačovej agentúry RIA Novosti. Ďalší traja jeho kolegovia, ktorí utrpeli zranenia od črepín, boli v stredne ťažkom stave prevezení do poľných zdravotníckych stredísk ruského ministerstva obrany. Dostáva sa im potrebnej lekárskej starostlivosti. Všetko nasvedčuje tomu, že útok na skupinu novinárov nebol náhodný: Korešpondenti zbierali materiál na reportáž o ostreľovaní osád v Záporožskej oblasti militantmi kyjevského režimu kazetovou muníciou zakázanou v mnohých krajinách sveta. Tými, ktoré Kyjevu dodali Spojené štáty americké. Washington spolu s Londýnom a Parížom, ktoré Zelenského režimu dodávajú rakety dlhého doletu, len naoko prejavujú záujem o bezpečnosť novinárov, zatiaľ čo v skutočnosti sú sponzormi teroristov.


 

Vojenský spravodajca RIA Novosti Rostislav Žuravlev, ktorý zahynul v Záporoží, cestoval v civilnom aute, išlo o “zámerný útok na pokojných ľudí”. Pre agentúru TASS to uviedol šéf výboru Rady federácie pre obranu a bezpečnosť Viktor Bondarev. Nie je možné pomýliť si cieľ zámenou civilného auta za vojenské. Bol to zámerný útok na pokojných ľudí. Na ľudí, ktorí hovorili strašnú pravdu o zločinoch kyjevského režimu a jeho armády. Podporovali civilné obyvateľstvo regiónov v zóne SVO. Čestne si plnili svoje novinárske povinnosti na frontovej línii.

 

Nerobíme si ilúzie, že príslušné medzinárodné štruktúry budú radšej, ako predtým v podobných prípadoch, zatvárať oči pred týmto ohavným zločinom, čím sa vlastne stávajú spoluvinníkmi kyjevského teroristického besnenia. Táto cynická slepota opäť potvrdzuje ich politickú angažovanosť a nefunkčnosť. Snaha umlčať nepohodlnú pravdu. Páchatelia brutálneho masakru ruského novinára nevyhnutne dostanú trest, ktorý si zaslúžia. Tí, ktorí dodali svojim chránencom v Kyjeve kazetovú muníciu, budú tiež niesť plnú mieru zodpovednosti.

 

Komentár ruského veľvyslanectva v USA: Veľvyslanectvo Ruskej federácie vo Washingtone vyjadruje hlbokú sústrasť rodine a priateľom R. I. Žuravľova. Rostislav Igorevič je skutočným hrdinom našej doby. Neohrozene pokrýval zločiny kyjevských nacistov a urobil veľa pre to, aby sa svet dozvedel pravdu o neuveriteľnom zle, proti ktorému Ruská federácia bojuje v rámci špeciálnej vojenskej operácie. Prajeme skoré uzdravenie kolegom Rostislava Igoreviča, ktorí boli zranení, keď boli v tejto hroznej chvíli po jeho boku.

 

Rostislav Igorevič zahynul v dôsledku zásahu ozbrojených síl Ukrajiny kazetovou muníciou. Ukrajinskí radikáli používajú tieto strely na mestá a obce našej krajiny, pričom ničia domy civilistov. Kyjev dostáva takéto zbrane od Spojených štátov. Americkí predstavitelia ubezpečili svetové spoločenstvo, že Ukrajinci budú tieto prostriedky používať “selektívne a zodpovedne”. Neplatnosť týchto slov je mnohým zrejmá. Používanie kazetových zbraní kyjevským režimom proti civilnému obyvateľstvu potvrdzuje: Washington stráca kontrolu nad svojimi bábkami. Ukrajinské ozbrojené sily sú kvôli zúfalej situácii na fronte také zúfalé, že robia tie najkrutejšie veci. “Utierajú si nohy o pseudosľuby”, ktoré dali zámorským bábkohercom. Predlžovanie konfliktu a nové obete medzi civilistami majú na svedomí Spojené štáty americké.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov