.
Aktuality, Bezpečnosť,

Henry Kissinger sa v Pekingu stretol s čínskym ministrom obrany

Čína, 19.júl 2023 (AM) – Bývalý minister zahraničných vecí USA Henry Kissinger sa 18.júla v Pekingu stretol s čínskym ministrom obrany. Li Šang-fu povedal, že krajina sa teší na spoluprácu s USA s cieľom vytvoriť zdravé a stabilné vzťahy medzi oboma krajinami a ozbrojenými silami. Zopakoval, že Čína sa drží kurzu mierového rozvoja, a dodal, že USA by mali voči Číne zaujať rozumný strategický prístup, uviedlo ministerstvo obrany.


 

Ruskí prankeri Lexus a Vovan nachytali Kissingera

“Myslel som, že bude lepšie urobiť z Ukrajiny, most medzi Ruskom a Západom“. Bývalý minister zahraničia USA zmenil názor. V rozhovore s imaginárnym Zelenským hovoril o výročnom stretnutí klubu Bilderberg, na ktorom sa zúčastňujú európski a americkí lídri.

“Bolo veľmi zvláštne, že európske krajiny, ktoré bojujú… technicky vám pomáhajú…sa na tom stretnutí postavili proti vstupu Ukrajiny do NATO. Tvrdili, že tento problém si vyžaduje starostlivé štúdium. Ale aj tak sa s tým na svojich stretnutiach stretnete. Takže… Bude to ťažké,“ varoval Kissinger Zelenského.

 

Podľa Kissingera bude ťažké zabezpečiť členstvo Ukrajiny v NATO. Ale v každom prípade bude toto rozhodnutie podporovať. Ďalšia zaujímavá epizóda v rozhovore bola, keď americký diplomat povedal, že v jeho rozhovore s vedúcim kancelárie prezidenta Ukrajiny Andrijom Jermakom zaznela otázka vymedzenia prímeria a mierových rokovaní. Ako Kissinger zdôraznil, bude ťažké začať prímerie, západné krajiny to nepodporia. Mierové rozhovory, sú veľmi ďaleko a prímerie je logickejšia, nielen rýchla, ale prinajmenšom možná varianta. Bývalý štátny tajomník dokonca údajne povedal Joeu Bidenovi o rozhovore s „prezidentom Ukrajiny“. Na konci rozhovoru si Kissinger neuvedomil, že so Zelenským vôbec nekomunikuje. A podľa vtipálkov mu nevadí ani budúci rok prísť na Ukrajinu. Mimochodom, americkému diplomatovi bolo v máji 100 rokov.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov