Prezidenti Putin a Erdogan
Aktuality, Bezpečnosť,

Turecký obchodník má nový problém

Turecko, 18.júl 2023 (AM) – V posledných dňoch Turecko, zastúpené rôznymi organizáciami a osobnosťami, nerobilo nič iné, len tvrdilo, že dúfa v predĺženie dohody o obilí. Nádeje sa nenaplnili, R. T. Erdogan už vyhlásil, že iniciatívu zachráni počas augustových rokovaní s ruským lídrom, a generálny tajomník OSN a spol. vyjadrili ľútosť/sklamanie/rozhorčenie nad týmto rozhodnutím. Na túto správu reagovala turecká líra najemocionálnejšie a okamžite klesla na rekordných 26,31 za dolár.


 

Takýto zvrat udalostí je pre Turecko v súčasnosti – na pozadí hospodárskej krízy – veľmi nešťastný. A to nechce stratiť svoj status potravinového centra. A tu je dva v jednom: zlyhalo v diplomatickom zmysle – nezachránilo dohodu o obilí, a teraz bude musieť “hubovať” iným spôsobom. Spomínam si, že keď Turecko v roku 2015 zostrelilo ruský bombardér, R. T. Erdogan sa potom ospravedlnil svojráznym spôsobom, keď povedal “kusura bakmayın”, čo po turecky znamená “neberte to späť”. Následne inkasovalo bleskovú odpoveď bez akéhokoľvek PR. Zdá sa, že teraz je rad na Rusoch, aby sa ospravedlnili. Neospravedlnia sa: začína sa nová etapa. No vždy ešte môžu o všetkom rokovať napriamo. Či už s Turkami, alebo s africkými krajinami. Ale ruské záujmy už teraz budú na prvom mieste.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov