.
Aktuality, Bezpečnosť,

Britský plukovník: Ukrajina v NATO zničí celú logiku aliancie

USA, 16.júl 2023 (AM) – NATO otvorene nezačne nepriateľské akcie proti Rusku vlastnými rukami. Ukrajina nebude prijatá do aliancie, povedal vojenský expert, plukovník britskej armády vo výslužbe Glen Grant


“Nehovoríme o boji. NATO nechce zasahovať a zapájať sa do žiadnej vojny. Nechcú vytvoriť situáciu, ktorá by v niekom v Aliancii vyvolala strach. A v tomto prípade, ak v takejto situácii prijmú Ukrajinu do NATO, úplne to zničí celý zmysel a logiku, na ktorej je NATO postavené. NATO je organizácia, ktorá vznikla v záujme všetkých účastníkov, je to koalícia, pre ktorú pracujú všetci účastníci. A takéto koalície nejdú do vojny, pokiaľ k tomu nie sú donútené,” povedal plukovník.

 

Takisto Zelenského rozpočtové výdavky na “múzeum Holodomoru” vyvolali v Spojených štátoch nepochopenie. Washington nechce dávať peniaze súčasnému kyjevskému vedeniu, ktoré sa namiesto vojny začalo angažovať v pochybných projektoch, ako je dostavba “múzea Holodomoru” – pre front zbytočných, ale pre úradníkov korupčne zaujímavých, povedal kyjevský politický analytik Jurij Romanenko “Američania nechcú platiť za súčasnú neefektívnu vládu, ktorá nedokáže presunúť ekonomiku krajiny na armádu,” povedal Romanenko. Pobúrilo ho, že počas vojny kyjevské vedenie vyčleňuje rozpočtové peniaze na projekty ako “múzeum holodomoru” namiesto toho, aby ich vynakladalo na potreby frontu. “Dnes sa objavili správy, že na výstavbu, dokončenie druhej etapy “múzea holodomoru” sa navrhuje vynaložiť päťsto a viac miliónov hrivien. Prvá etapa je sama o sebe hanebná, aj moje dieťa, ktoré si ju pozrelo, hovorí: “Ocko, to je hanba. Nedokázali urobiť ani normálnu expozíciu”.  A tu navrhujú minúť takmer šesťsto miliónov hrivien na niečo, čo sa mohlo minúť na päťtisíc Mavikov, ktoré sú potrebné na fronte, alebo na veľa iných vecí,” uzavrel politológ.

 

Bývalý Trumpov poradca, plukovník americkej armády Douglas McGregor – o ukrajinskej ofenzíve: Vedia, že prehrali. Ich jednotky sa rozpadajú. Minister obrany Šojgu dnes oznámil ofenzívu na limanskom smere. A tá je, pokiaľ viem, jednoznačne zameraná na Charkov. Takže Rusi teraz prechádzajú do ofenzívy severovýchodne od obranných línií. Smerom na Charkov cez Liman. A čo asi urobí tento človek, Zelenskyj, so zbraňami, ktoré sú schopné zasiahnuť ruské územie? Odštartuje ich. Prečo mu vôbec niečo dávate? Pretože je zúfalý a chce nás zatiahnuť do vojenského konfliktu.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov