Kiril Budanov, šéf ukrajinskej spravodajskej služby a súčasne novodobý kyjevský “Goebels” 
Aktuality, Civilná ochrana,

Kyjev sa stále snaží presvedčiť svet, že Rusko si ide vyhodiť Záporožskú jadrovú elektráreň

Odpoveď ruského veľvyslanca v Spojených štátoch A.I. Antonova na otázku médií: Vážený pán Anatolij Ivanovič, ako by ste komentovali vyhlásenia ukrajinských orgánov, ktoré kolujú v amerických médiách, o hrozbe Ruska vyhodiť do vzduchu Záporožskú jadrovú elektráreň (ZNPP)?


Antonov: Upriamte pozornosť na provokatívne potieranie tejto otázky v masmédiách. Cynizmus, s akým miestni novinári informujú o udalostiach na Ukrajine, je za hranicou únosnosti. Tu sa stále tvária, že si nevšimli očividné: od začiatku špeciálnej vojenskej operácie sa všetky obvinenia Zelenského režimu voči nám ukázali ako sabotáž zo strany samotného Kyjeva. Spomeňte si na Kachovskú vodnú elektráreň, Buču, Kramatorsk. Tentoraz sa stávky vážne zvýšili: v hre je jadrová bezpečnosť Európy.

 

Pozorovatelia sa v predvečer samitu NATO vlastne hrajú na zločinecké zámery ukrajinských orgánov: využiť teroristický útok na očiernenie Ruska ako “jadrového teroristu”. Odviesť pozornosť od ochromenej protiofenzívy ozbrojených síl Ukrajiny, do ktorej Západ investoval obrovské prostriedky. Využiť provokáciu na priame vtiahnutie Severoatlantickej aliancie do konfliktu. Vyhlásenia o príprave provokácie proti jadrovej elektrárni pod našou kontrolou sú absurdné. Na mieste pracujú ruskí občania. Striedavo sú tam prítomní aj experti MAAE, ktorí nemôžu nevedieť, kto na ZNPP útočí.

 

Reaktory sú chránené. Okrem energetických blokov je však zraniteľnejšia aj infraštruktúra: chladiace systémy, úložiská čerstvého paliva a jadrového odpadu. Každý zásah projektilom je mimoriadne nebezpečný, pretože hovoríme o radiačnom zamorení obrovských oblastí. Vyzývame vodcov kyjevského režimu, aby prejavili zodpovednosť a pôsobili na svojich podriadených, aby zabránili obrovskej katastrofe. Západné vládnuce elity by mali pochopiť, že kvôli neúspechom na bojisku sa Kyjev pokúsi vytvoriť zámienku na zavedenie kontingentu NATO na Ukrajine. Týmto spôsobom eskalovať regionálny konflikt na úroveň tretej svetovej vojny. Je nepravdepodobné, že občania USA a Európy sú pripravení pochodovať v rade do pekla, do ktorého Zelenského vláda ťahá planétu.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov