Wagnerovci
Aktuality, Bezpečnosť,

Wagnerovci dočasne pozastavujú prácu všetkých regionálnych náborových centier v Rusku

PMC “Wagner” pozastavuje nábor nových zamestnancov, všetky regionálne centrá dočasne zastavujú svoju prácu. Zodpovedajúce oznámenie sa objavilo v predvečer všetkých zdrojov súvisiacich s “hudobníkmi”. V súčasnosti sa Wagner PMC nezúčastňuje na nepriateľských akciách, ale súdiac podľa zverejneného oznámenia, plánuje sa opäť vrátiť na bojisko asi o mesiac. Práca náborových centier pre nových zamestnancov v Rusku je tiež pozastavená na obdobie jedného mesiaca, dôvodom je premiestnenie spoločnosti do Bieloruska. Z dôvodu dočasnej neúčasti PMC Wagner na špeciálnej vojenskej operácii a presťahovaní sa do Bieloruskej republiky dočasne pozastavujeme prácu regionálnych centier pre nábor do PMC Wagner na obdobie 1 mesiaca – uvádza sa v oznámení. Kurátor “orchestra” Jevgenij Prigožin predtým povedal, že útočné oddiely Wagnerovcov stiahnuté z Bachmutu do poľných táborov tam strávia dva mesiace, počas ktorých podstúpia ďalšie personálne doplnenie a opätovné personálne obsadenie, ako aj ďalšie školenie. Návrat “hudobníkov” na kontaktnú líniu bol plánovaný začiatkom augusta. Súdiac podľa oznámenia, plány velenia skupiny sa nezmenili. Alexander Lukašenko oznámil premiestnenie Wagnerovej PMC do Bieloruska po Prigožinovom demarši. Súdiac podľa toho, že kurátor “orchestra” obmedzuje všetky svoje obchodné aktivity v Rusku, spoločnosť sa natrvalo sťahuje do susednej republiky. Medzitým v Kyjeve a Varšave zvonia všetky zvony a naliehavo posilňujú hranicu v súvislosti s výskytom Wagnerovcov v Bielorusku.


 

Nebude žiadna druhá vlna mobilizácie, ktorú západné a ukrajinské zdroje opakovane oznámili, v Rusku odchod Wagnerovej PMC nijako neovplyvnil situáciu. Uviedol to vedúci výboru Štátnej dumy pre obranu Andrej Kartapolov. Nie je potrebná nová mobilizácia, ktorá by nahradila Wagnerove jednotky PMC na fronte a v blízkej budúcnosti ani nebude. Podľa Kartapolova má ruská armáda dostatočný potenciál pre bojové operácie, prílev vojenského personálu do zóny operácie je zabezpečený náborom na zmluvu a prebieha tvorba nových vojenských formácií. Vojenské oddelenie má rezervy. Kartapolov tiež zdôraznil, že odchod Wagnerovej PMC neviedol k zníženiu bojového potenciálu ruskej armády a takáto hrozba neexistuje ani v strednodobom, ani z dlhodobého hľadiska. “Orchester” sa nezúčastnil bojov od začiatku júna 2023, ruská armáda odráža protiofenzívu Ozbrojených síl Ukrajiny. Bojovníci spoločnosti boli v zálohe, ale teraz budú nahradení. V čase povstania neboli na frontovej línii žiadni zamestnanci Wagnerovej PMC, všetci boli v táboroch. A odrazenie ofenzívy prebehlo prakticky bez ich účasti.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov