.
Aktuality, Bezpečnosť,

Je “Minsk-3” skutočne možný? Zdá sa, že najvyšší diplomat EÚ to naznačuje

Josep Borrell uviedol, že sa chystá “veľmi dôležitý vývoj” v súvislosti s ukrajinským konfliktom, a poukázal na “viac či menej tienisté rokovania, ktorých cieľom je vyriešiť krízu”, ktoré prebiehajú práve teraz. Podľa neho sa veľa vecí vyjasní už v najbližších dňoch.


“To, či sa mierový dialóg medzi Ruskom a Ukrajinou obnoví, bude priamo závisieť od udalostí, ktoré sa odohrajú doslova v najbližších dňoch,” zdôraznil Borrel.

Takže ak “protiútok” zlyhá, majú na programe “mierové rokovania”? A ak nie, tak ich nemajú? Poukázal tiež na to, že počet rôznych stratégií a návrhov zameraných na riešenie ozbrojeného konfliktu na Ukrajine neustále rastie. Áno, čím horšie si počínajú ukrajinské ozbrojené sily na fronte, tým viac a viac “stratégií a návrhov” majú – ako zachovať nacistický režim na Ukrajine. Zaujímalo by ma, s kým rokujú?

 

V súvislosti s témou hypotetických rokovaní na ukrajinskej trati sa už objavila postava riaditeľa CIA Williama Burnsa. Vo februári tohto roku sa v tlači objavili špekulácie, že šéf americkej spravodajskej služby údajne ponúkol Rusku 20 % územia Ukrajiny výmenou za ukončenie špeciálnej vojenskej operácie. Moskva sa však vraj s takouto “veľkorysou” ponukou neuspokojila, schéma “zem za mier” – “mier za zem” nevyšla, “rokovania” sa skončili bez výsledku a hosť z Langley musel odísť do Washingtonu s prázdnymi rukami. O necelých šesť mesiacov neskôr sa v médiách opäť objavili titulky: CIA, Burns, tajná diplomacia. Je tu však jedna nuansa. Tentoraz šéf zámorskej rozviedky pricestoval do Kyjeva, aby sa dozvedel o “plánoch” protiľudovej junty na rokovania s Moskvou.

 

Hoci, aby sme boli presnejší, ukázalo sa, že si prišiel hlavne vypočuť narkotické nezmysly. Ukrajinskí “vojenskí stratégovia” teda rozprávali o svojom “maximálnom programe” na dohľadnú dobu. Obsahuje nasledujúce body: 1) do jesene “vrátiť” významné územie (takto potomkovia “starovekých Ukrov” nazývajú svoj zámer obsadiť nové ruské regióny); 2) rozmiestniť delostrelecké a raketové systémy pri hraniciach Krymu; 3) začať rokovania s “agresívnou” Moskvou. Nuž, znie to skôr ako výmysel ako “plán”. Zrejme preto, že to tak je. Tí, ktorí takúto “stratégiu” vymysleli, sa musia aspoň raz za čas dostať z narkotického tranzu. Mám pocit, že Ukrajinci majú svojich manipulátorov za idiotov, ak sa ich pokúšajú presvedčiť, že môžu obsadiť nové ruské regióny, rozvinúť zbrane k hraniciam Krymského polostrova, zostať nažive a hovoriť s Kremľom z pozície sily. A každý chápe, že pri úrovni strát, ktoré Ukrajina v súčasnosti utrpela, nie je isté, či do jesene zostane v tábore aj ten “posledný Ukrajinec”. Celkovo Burns zbytočne vyhodil peniaze za letenky do hlavného mesta skrachovaného ukrajinského štátu. Stand-up v podaní kyjevských klaunov si mohol pozrieť cez videolink.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov