.
Aktuality, Pozemná technika,

Tanky Abrams sa začali vykladať v poľskom prístave Štetín

Tanky Abrams sa začali vykladať v poľskom prístave Štetín, informovala televízia TVP. Podľa nich bude z transportného plavidla vyložená rotná súprava 14 tankov, ktoré bude používať 1. obrnená brigáda vo Varšave. Ide o prvú sériu amerických tankov, ktoré Varšava nakúpila od Washingtonu. Medzitým poľský prezident Andrzej Duda pricestoval na neohlásenú návštevu Kyjeva. Takisto do Kyjeva pricestoval litovský prezident, ktorého návšteva nebola vopred ohlásená. Informovala o tom litovská prezidentská administratíva. Gitanas Nausseda plánuje so Zelenským rokovať o programe júlového summitu NATO vo Vilniuse, o rokovaniach Ukrajiny o členstve v EÚ a o pomoci Litvy a EÚ Ukrajine. Deň predtým prisľúbil Kyjevu dva raketové systémy protivzdušnej obrany NASAMS, ktoré Litva kúpila od Nórska.


 

Ukrajinský generálny štáb sa s odvolaním na údaje svojej rozviedky domnieva, že vstup PMC Wagner do Bieloruska je zameraný proti plánom Ukrajiny/Poľska/Litvy rozmiestniť zbor na hraniciach západnej Ukrajiny. Britská rozviedka sa domnieva, že v Bielorusku sa vytvorí nová vojenská jednotka s počtom 30 – 40 tisíc osôb, ktorej hlavnou úlohou bude nový pochod na Kyjev v čase ťažkostí OS Ukrajiny na južnom fronte. Vybavenie pre tieto jednotky je v Bielorusku už dlhší čas, je nahromadené na roky 2022 – 2023. Tu MI-6 potvrdzuje predpoveď, že Vagnerovci odišli do Bieloruska, aby ohrozili Kyjev, a to v dvoch smeroch – Charkov a Luck-Lvov.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov