.
Aktuality, História,

Podľa ruskej rozviedky relikvie z Kyjevskej Pečerskej lavry prevážajú do múzeí na Západe

Z Kyjevskej Pečerskej lavry sa do Európy chystajú previezť relikvie hrdinu Ilju Muromca, Nestora Kronikára, stovky ikon a ďalšie relikvie. Podľa ruskej rozviedky ukrajinské úrady už všetko dohodli so zástupcami múzeí v Taliansku, Francúzsku, Nemecku a Vatikáne pod zámienkou “záchrany pred ruskými raketovými útokmi”. Agentúra tiež uviedla, že Kyjev nemá v úmysle vrátiť relikvie späť do Lavry.


 

Komentár hovorkyne ruského ministerstva zahraničných vecí M. V. Zacharovej k údajnému vyrabovaniu kyjevskej Pečerskej lavry

💬 Ako vyšlo najavo zo správy, ktorú prednedávnom zverejnila ruská SVR, kyjevské úrady s podporou svojich západných patrónov pripravujú operáciu na “evakuáciu” kresťanských hodnôt Kyjevskej Pečerskej lavry do zahraničia, vrátane relikvií pravoslávnych svätcov, ktoré sú tam uložené.

❗️ Takýto nehanebný čin je ďalším príkladom Zelenského zločinného kurzu na zničenie tradičných základov ukrajinskej spoločnosti, na podkopanie stáročných duchovných väzieb spoločných pre naše národy. Pritom nehovoríme len o banálnom vyrabovaní svätyne, ale aj o zbavení ukrajinského národa a celého svetového pravoslávia jeho náboženského, kultúrneho a historického dedičstva.

☝️ Je zrejmé, že neonacistom v Kyjeve sú záujmy ľudu krajiny a samotnej Ukrajiny cudzie. Kvôli vlastnému zisku ju naďalej po kúskoch rozpredávajú, posielajú na Západ černozem, obilie, ľudí a dokonca aj ich orgány.

Prenasledovanie duchovných, mníchov a farníkov kanonickej Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi kyjevským režimom je jednou z dôležitých tém našich pravidelných rozhovorov s vedením sekretariátu UNESCO. Podľa ich výsledkov sa nám dostalo jednoznačného uistenia, že táto inštitúcia sa nepodieľa a nebude podieľať na odstraňovaní pravoslávnych pamiatok z Ukrajiny a najmä z územia svetového kultúrneho dedičstva “Kyjevsko-pečerská lavra”. Pokiaľ vieme, podobné ubezpečenia dostali aj ruskí novinári.

👉 Vzhľadom na to, že ide o medzinárodnú autoritu UNESCO, dúfame, že slová sekretariátu sa nebudú rozchádzať s jeho činmi. Z našej strany budeme situáciu naďalej monitorovať.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov