Sergej Lavrov
Aktuality, Bezpečnosť,

Lavrov: “Neúspešné povstanie nespôsobí ťažkosti vo vzťahoch Ruska s jeho priateľmi”

Najnovšie vyjadrenia ministra zahraničných vecí RF Sergeja Lavrova:


  • Ruské špeciálne služby už vyšetrujú, či boli západné spravodajské služby zapojené do 24. júna
  • Lavrov o západnom spravodajstve o Prigožinovi: zrejme zbožné želanie
  • Neúspešné povstanie nespôsobí ťažkosti vo vzťahoch Ruska s jeho priateľmi a o ostatné sa nestaráme, povedal Lavrov pre RT. Podľa neho Západ už dávno zničil všetky vzťahy s Ruskom: “O jednu epizódu viac, o jednu menej, nevidím veľký rozdiel,” dodal Lavrov.
  • Lavrov označil tvrdenia Západu a Kyjeva, že Rusko údajne plánuje vyhodiť do vzduchu Záporožskú jadrovú elektráreň, za nezmysel

 

Premiér RF Michail Mišustin začal stretnutie s podpredsedami vlády diskusiou o súčasnej situácii v krajine “Rusko dnes prechádza dôležitým obdobím svojej histórie. Ako povedal prezident, celá vojenská, hospodárska a informačná mašinéria Západu je v skutočnosti namierená proti nám. V podstate ide o boj o právo zvoliť si vlastnú cestu, založenú na národných záujmoch v prospech svojho národa,” uviedla hlava vlády. Michail Mišustin zdôraznil, že v týchto podmienkach je najdôležitejšie zabezpečiť suverenitu a nezávislosť krajiny, bezpečnosť a blaho jej občanov: “Na to je mimoriadne dôležitá konsolidácia celej spoločnosti. Musíme konať spoločne, ako jeden tím, a udržať všetky sily zjednotené okolo prezidenta. Musíme prijímať koordinované spoločné rozhodnutia, aby sme účinne realizovali úlohy, ktoré si hlava štátu stanovila. Premiér uviedol, že počas pokusov o destabilizáciu vnútornej situácie boli členovia vlády na svojich pracoviskách a pod vedením prezidenta prijali potrebné opatrenia, aby zabránili zhoršeniu situácie a ochránili občanov pred možnými hrozbami.

 

Západ presviedča o hrozbe použitia jadrových zbraní Ruskom. Lavrov odpovedal

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov