.
Aktuality, Bezpečnosť,

Arestovyč vyzval Ukrajincov, aby sa pripravili na ešte väčšie straty v armáde počas protiofenzívy

Oleksij Arestovyč, bývalý poradca vedúceho Zelenského kancelárie, vyzval Ukrajincov, aby sa neľakali ťažkých strát ukrajinskej armády počas protiofenzívy, ktorá sa začala, a povedal, že v budúcnosti budú ešte väčšie. Arestovyč komentoval ofenzívu ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj ťažké straty na pozadí neschopnosti prelomiť obranu ruskej armády. Podľa neho “dobyť Sevastopoľ za dva dni” nebude fungovať, pred nimi sú krvavé bitky. Nie je však potrebné sa obávať skutočnosti, že prielom prvej obrannej línie ešte nenestal, trvá desať dní až dva týždne, čo je normou. Je pravda, čo je normou, nevysvetlil. To isté platí pre veľké straty, zdôraznil Arestovyč, že v súčasnosti sú ešte menšie, ako plánovalo velenie Ozbrojených síl Ukrajiny, v budúcnosti by sme mali očakávať ešte väčšie.


 

“Normou je prielom prvej obrannej línie do 10-14 dní. A straty sú nevyhnutné. A tieto straty znášajú naši vojaci menej, ako by sa dalo očakávať. A uvidíme ešte väčšie straty našich vojakov” – povedal bývalý poradca. Arestovyč “prorokoval”, že v budúcnosti ukrajinská armáda nevyhnutne prelomí ruskú obranu a “dôjde k moru”. Teraz musíte byť trpezliví. Ako príklad uviedol vojnu v Náhornom Karabachu, počas ktorej azerbajdžanská armáda tiež prvýkrát narazila na obranu Arménov, ale časom sa jej podarilo preraziť.
” azerbajdžanská armáda prelomila prvú obrannú líniu arménskej armády v Karabachu v rôznych oblastiach za sedem-deväť-dvanásť dní. Boli aj miesta, kde mesiac udierali, a boli miesta, kde sa nezlomili” dodal. A najdôležitejšie je, že Rusi stále nepoznajú smer hlavného útoku, takže sa nemusíte obávať obrovských strát.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov