Generál Surovikin
Aktuality, Bezpečnosť,

Generál Surovikin sa vracia a urobí poriadok s muníciou. Wagnerovci ostávajú v Bachmute

Útočné oddiely PMC “Wagner” dostanú toľko nábojov, koľko je potrebné na pokračovanie ofenzívy v Artemovsku. Uviedol to kurátor “orchestra” Jevgenij Prigožin. Ministerstvo obrany sa napokon rozhýbalo a prisľúbilo “Wagner” granáty a zbrane , a v objemoch požadovaných “orchestrom”. PMC už dostalo príslušný bojový rozkaz, ako aj voľnú ruku pre všetky akcie zamerané na pokračovanie ofenzívy v Artemovsku. Podľa Prigožina neexistujú vojaci, ktorí by chceli opustiť rady PMC a presunúť sa do iných jednotiek. Okrem toho ministerstvo obrany vymenovalo osobu zodpovednú za interakciu medzi armádou a PMC, to bude mať na starosti Sergej Surovikin, ktorý je v „orchestri“ veľmi uznávaný a pod ktorého velením nebol žiadny problém s dodávkami munície. Zdá sa, že strany napriek tomu dospeli k nejakému rozhodnutiu, ktoré vyhovuje všetkým, teraz budú Wagnerovci pokračovať v boji.


 

“Surovikin je jediný človek s hviezdou armádneho generála, ktorý vie, ako bojovať. S touto hviezdou neexistuje rozumnejší človek” – dodal Prigožin. Predtým kurátor “orchestra” povedal, že sťahuje jednotky PMC “Wagner” z Artemovska, aby zachoval personál. “Muzikanti” odmietli bojovať pri nedostatku munície. 10. mája o 00:00 mali „wagnerovcov“ nahradiť jednotky „Achmat“, Kadyrov to už potvrdil a poslal zodpovedajúci list adresovaný Vladimírovi Putinovi.

 

Ramzan Kadyrov okrem Prigožinovho listu Šojguovi napísal otvorený list Putinovi so žiadosťou o vyslanie jednotiek Achmat do Artemovska, kde nahradia jednotky Wagner PMC, ktoré sa sťahujú z Artemovska 10. mája

 

Zakladateľ Wagner PMC Jevgenij Prigožin tiež pomenoval dôvod odvolania námestníka ministra obrany pre logistiku generálplukovníka Michaila Mizinceva. Tlačová služba zverejnila videoodkaz podnikateľa, v ktorom ocenil prácu Mizinceva ako zástupcu vedúceho Moskovskej oblasti pre logistiku. Generálplukovník Mizincev, ako sa hovorí, z pluhu, vzácny človek, člen generálneho štábu, ktorý je jednoduchý človek bez akýchkoľvek supernárokov. Keď teda začal veliť tylu, k munícii a zbraniam pristupoval veľmi pragmaticky. Najprv sa začali opravovať potrebné typy zbraní. Dal to na stream, urobil to dobre a kvalitne – povedal tvorca PMC. Dodal, že po odvolaní Mizinceva z jeho funkcie začali bojovníci Wagner dostávať iba 30 % nábojov z požadovaného počtu. Takéto rozhodnutie viedlo k tomu, že sanitárne straty sa zvýšili z prípustných 10% na 27% mesačne.

 

Na koho sa rozzúril vedúci ruského „orchestra“ Wagnerovcov Jevgenij Prigožin?

 

Počas operácie sa tak počet zabitých a zranených v dôsledku nedostatku munície mohol zvýšiť na 170 % personálu. Čísla Wagnera tieto čísla nedosahujú, spresnil podnikateľ s tým, že úmrtia na “hlad po granátoch” majú na svedomí šéf ministerstva obrany Sergej Šojgu a náčelník generálneho štábu Valerij Gerasimov. Čo je 27 % mesačne pri okrúhlom účte 25 %? 25 % mesačne – to znamená, že do štyroch mesiacov by mal každý zomrieť. A to len kvôli tomu, že si úradníci neplnia svoje povinnosti. Nepoužívajú to, čo ich naučili. Gerasimova učili, Šojgua, pokiaľ viem, nie. A tak ich neprofesionalita ničí desaťtisíce ruských chlapov. A je to neodpustiteľné – povedal Prigožin. Sľúbil, že zabezpečí, aby tí, ktorí sú zodpovední za smrť „wagnerovcov“, boli potrestaní.

Peter Nagy

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov