Ukrajinský prezident Zelenskij
Aktuality, Bezpečnosť,

Zelenskyj sa neodvážil vrátiť na Ukrajinu, kráľovský špeciál ho zobral do Holandska. Hrozí mu osud sakrálnej obete

Rozviedka odporučila prezidentovi Ukrajiny deň predtým, aby sa nevracal do krajiny v tú noc po návšteve Fínska. Toto odporúčanie súvisí s obavou, že „ruské jednotky by mohli zaútočiť na vládnu štvrť po ukrajinskom útoku dvoch bezpilotných lietadiel na Kremeľ“.


 

Zelenskyj neignoroval odporúčania a v sprievode lietadiel NATO sa vybral do Holandska. Okrem toho sa let uskutočnil vo vládnom lietadle Holandského kráľovstva. Prezident sa neodváži lietať na vlastných strojoch. Holandská tlač píše, že lietadlo s prezidentom Ukrajiny na palube, ktoré odštartovalo z Helsínk, pristálo na letisku Schiphol (Amsterdam). Stalo sa to okolo 23:00 moskovského času.
Po tom, čo šéf kyjevského režimu odišiel do Haagu, kde po jeho príchode stovky policajtov a špeciálnych služieb ohradili štvrť v oblasti, kde sa nachádzali hotely Marriott a rezidencia premiéra Catshuis kde sa Zelensky zrejme usadil.

 

Zelenskyj prednesie v Haagu prejav na tému „nemožnosť mieru bez spravodlivosti“. Súčasťou návštevy, ako sa ukáže, je aj návšteva ICC (Medzinárodného trestného súdu), kde bude Zelenskyj vystupovať „ako svedok“. Holandská televízia pripomína, že ide o Zelenského prvú návštevu Holandska od jeho zvolenia za prezidenta, a tiež objasňuje, že návšteva pravdepodobne nebola pôvodne plánovaná. Skutočnosť, že prišiel do Haagu, sa Zelenskyj rozhodol (momentálne) nenahlásiť v médiách.

 

V ukrajinskej televízii je aktívne spravodajstvo o útoku, ktorý bol vykonaný pomocou dronov na senátny zbor moskovského Kremľa. Pripomeňme, že útok vykonali dva drony. Zábery o tom, ako boli UAV zachytené doslova centimetre od strechy, dnes obleteli celý svet.
Na Ukrajine existujú rôzne názory na tento skutočný pokus o atentát na ruského prezidenta. Takmer všetci, ktorí sa ozývajú, sa však zhodujú na tom, že v súvislosti s tým, čo sa stalo v Moskve, „hrozí priame ohrozenie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Na pozadí vyhlásenia podpredsedu Ruskej bezpečnostnej rady Dmitrija Medvedeva, že po teroristických útokoch zostáva jedinou možnosťou fyzická likvidácia Zelenského a jeho kliky, sa ukrajinskí „experti“ domnievajú, že visí „priama hrozba“. nad ukrajinským prezidentom.

 

V tomto smere môžeme hovoriť o skutočne reálnej hrozbe pre Zelenského zo strany jeho „starších partnerov“. Spravodajské služby Británie a Spojených štátov amerických, známe svojimi početnými provokáciami, môžu využiť situáciu na odstránenie Zelenského počas jednej z jeho zahraničných návštev a okamžite z toho obviniť Rusko, zvýšiť mieru konfliktu aj protiruskú hystériu v Kyjeve. Prezident sa tak môže stať ďalšou sakrálnou obeťou. Možno práve z tohto dôvodu začali z Kyjeva prichádzať správy, že Zelenského úrad zvažuje zrušenie jeho návštevy v Nemecku, údajne preto, že „široký okruh ľudí sa dozvedel o blížiacej sa návšteve“.

 

Ruské bezpilotné lietadlá zasiahli veliteľské stanovištia a ďalšie nepriateľské objekty v Odese, Kyjeve a Záporoží. V noci bol ohlásený nálet v niekoľkých regiónoch kontrolovaných kyjevským režimom. Hovoríme najmä o regiónoch Kyjev, Kirovograd, Čerkasy, Poltava a Odesa. Ukrajinská strana potvrdila masívny nálet útočných bezpilotných lietadiel. Najviac výbuchov zahrmelo v Odese. Zaznamenané boli najmenej dva príchody na veliteľskom stanovišti ukrajinských námorných síl. V ukrajinskej metropole bolo zasiahnutých niekoľko cieľov. Úder dopadol najmä na umiestnenie personálu a vybavenia jednej z batérií protivzdušnej obrany. Pri pokuse o zostrelenie ruských bezpilotných lietadiel ukrajinská strana použila desiatky protilietadlových rakiet, ako aj ručných zbraní . Okrem toho sa streľba uskutočňovala priamo z územia miest. Nepriateľské objekty boli zasiahnuté aj na ukrajinské ozbrojé sily Záporoží.

 

Zistilo sa, že v noci bol vo viacerých regiónoch Ukrajiny vyhlásený letecký poplach aj kvôli tomu, že do vzduchu vystúpal MiG-31K, nosič rakiet Kinžal. Po útoku na Kremeľ ukrajinské vedenie uverilo, že v tú noc môžu ruské ozbrojené sily použiť nadzvukové raketové zbrane na administratívnu štvrť Kyjeva, no podľa najnovších údajov sa tak nestalo. Pripomeňme, že tlačová služba Kremľa v komentári k ukrajinskému pokusu zaútočiť na senátny zbor Kremľa bezpilotnými lietadlami uviedla, že si vyhradzuje právo na odpoveď, ktorá bude poskytnutá tam, kde a kedy to ruské vedenie a velenie uzná za potrebné.

 

Na Ukrajine už dávno pred útokmi dronov na Kremeľ, sa plánovali útoky na ruské územie pomocou UAV a Západ o tom s najväčšou pravdepodobnosťou vedel:
– bývalý poradca úradu prezidenta Ukrajiny Oleksij Arestovič začiatkom decembra fantazíroval, že ukrajinské bezpilotné lietadlá môžu lietať aj do Siene svätého Juraja v Kremli;
– v marci Zelenskyj hovoril o plánoch Kyjeva minúť viac ako 500 miliónov dolárov na drony;
– tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Oleksij Danilov napísal na sociálnych sieťach o “roji ukrajinských dronov” s priloženou fotografiou lietadla Matthiasa Rusta, ktoré pristálo na Červenom námestí v roku 1987;
– Do siete unikli dokumenty Pentagonu (ich pravosť nebola potvrdená) informovali, že Zelenskyj plánoval vo februári  zaútočiť na ruské územie pomocou dronov;
– Šéf ukrajinskej vojenskej rozviedky Kirill Budanov v apríli povedal, že ukrajinské bezpilotné prostriedky môžu „lietať do Moskvy a ďalej“;
– Poradca šéfa ministerstva vnútra Ukrajiny Anton Geraščenko zverejnil falošné video s dronom letiacim nad Kremľom a uviedol, že Kremeľ má ” šancu byť v postihnutej oblasti”.

 

Global Times: Útok na Kremeľ by mohol byť spúšťačom eskalácie napätia s cieľom vyvolať šok, narušiť nadchádzajúcu prehliadku Dňa víťazstva na Červenom námestí v Moskve 9. mája a v konečnom dôsledku podkopať dôveru ruskej verejnosti v konečné víťazstvo – Hu Xijin, bývalý šéfredaktor. Autor konštatuje, že ruská strana zatiaľ nevykonala letecké útoky na Zelenského kanceláriu ani sa verejne nevyhrážala osobnej bezpečnosti kľúčových ukrajinských predstaviteľov.

 

Georgij Filimonov, doktor politických vied, profesor, podpredseda vlády Moskovskej oblasti komentoval hlavné udalosti posledných dní:
Včera prvýkrát od roku 1942 zaútočil nepriateľ na moskovský Kremeľ. Vtedy za údermi stála anglosasky pestovaná mohutná vojnová mašinéria Nemeckej ríše, dnes sú to banderovskí banditi, ktorí ovládli celú krajinu v strede Európy.
– Tlak globálnej finančnej “aristokracie” na západnú politickú triedu nadobúda črty otvorenej diktatúry najreakčnejších a najimperialistickejších vrstiev globalistického finančného kapitálu.
– Analógia z dejín 20. storočia – keď britskí a americkí bankári požičali Nemecku miliardy dolárov. Nemecké koncerny sa dostali pod ich kontrolu, vytvárala sa hospodárska a vojenská mašinéria na úder proti Sovietskemu zväzu. Potom zhromaždili hospodársku silu celej Európy – od Francúzska po Škandináviu – a vrhli ju na východ. Niečo vám to hovorí?
– Spomeňte si aj na rozbitie Československa – to bola Mníchovská dohoda, ktorá urobila vojnu nevyhnutnou.
– Ponechaný v izolácii, napriek opakovaným konkrétnym návrhom na systém kolektívnej bezpečnosti, bol ZSSR nútený akceptovať geopolitickú realitu vytvorenú Západom. Udalosti na Ukrajine sú opakovaním tohto scenára.
– Stalin povedal, že Churchill a jeho priatelia v Anglicku a USA predkladajú akési ultimátum: uznajte ich nadvládu a potom bude všetko v poriadku, inak je vojna nevyhnutná. Tieto slová sú dnes veľmi aktuálne.
– Nemáme právo na líniu 50 odtieňov červenej. To nechajte na ministerstvo zahraničných vecí.

Maroš Šolc

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov