Bell AH-1Z Viper
Aktuality, Letectvo,

Spojené štáty ponúkli Slovensku vrtuľníky ako náhradu za presun stíhačiek MiG-29 do Kyjeva

Spojené štáty americké ponúkli Slovensku 12 nových vrtuľníkov Bell AH-1Z Viper s dvojtretinovou zľavou ako náhradu za MiG-29 presúvané do Kyjeva. Na svojej stránke na sociálnej sieti to oznámil šéf Ministerstva obrany SR.


 

 

Dvanásť nových vrtuľníkov Bell AH-1Z Viper s vybavením, výcvikom pilotov a technikov a viac ako 500 raketami AGM-114 Hellfire II – taký je návrh vlády USA. Vrtuľník Bell AH-1Z Viper bol vytvorený na základe vietnamského bojového stroja s rotačným krídlom Bell AH-1 Cobra, pričom ide o jeho hlbokú modernizáciu.

 

Zámery Slovenska dodávať bojové lietadlá Ukrajine pripomínajú pokusy zbaviť sa starého nepotrebného vybavenia

 

Bratislava vyslala do Kyjeva 13 vyradených stíhačiek a dva zastarané systémy protivzdušnej obrany Kub. Slovenská vláda musí ešte schváliť obchod s americkými vrtuľníkmi. Slovensko má zaplatiť 340 miliónov dolárov za helikoptéry, ktorých hodnota je 1 miliarda dolárov. Obchod bol ponúknutý ako súčasť programu amerického zámorského financovania. Ukrajina dostane slovenskú techniku ​​zadarmo. Bratislava očakáva, že za obchod získa približne 900 miliónov dolárov, väčšinou vo forme pomoci zo strany Spojených štátov. Vojenská technika by mala byť Ozbrojeným silám Ukrajiny dodaná v najbližších týždňoch.

Maroš Šolc

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov