.
Aktuality, Bezpečnosť,

O summite “svetovej vlády” v Dubaji. Už žiadne konšpiračné teórie

V dňoch 13. – 15. februára sa v Dubaji (Spojené arabské emiráty) konal ďalší samit svetovej vlády (WGS). Názov sa často prekladá ako Svetový vládny summit, ale lepšie je preložiť ho inak: World Government Summit. Toto ponímanie stretnutia v Dubaji znamená, že už neexistuje žiadna konšpirácia. Kedysi tajné sprisahanie proti ľudstvu je odhalené.


 

Na poslednom stretnutí v Dubaji sa zúčastnilo 20 prezidentov štátov vrátane prezidenta Azerbajdžanu Ilhama Alijeva. Prítomných bolo viac ako 250 ministrov, zástupcov viac ako 80 medzinárodných organizácií. Celkovo sa zišlo viac ako 10 000 štátnikov, verejných činiteľov a expertov z celého sveta. WGS je pomerne mladý projekt a zdá sa, že nahrádza starnúci Davos. WGS sa začal organizovať v roku 2013 a odvtedy sa koná každoročne v Dubaji. Predsedom WGS je Mohammad Al-Gergawi (minister pre záležitosti kabinetu SAE) a podpredsedníčkou organizácie je dáma menom Ohud bint Khalfan Al Roumi (štátna ministerka pre rozvoj štátu a budúcnosť SAE). Omar Sultan Al Olama (minister SAE pre umelú inteligenciu) je výkonným riaditeľom WGS.

 

Program prvého samitu (2013) zahŕňal diskusie o otázkach, ako je budovanie dôvery občanov vo verejné orgány; sociálne médiá ako nástroj občianskej účasti; verejno-súkromné partnerstvá a rozvojový rozmer. V roku 2014 boli hlavnými témami: inovácie v oblasti poskytovania verejných služieb; využívanie informačných technológií na zapojenie občanov do vládnych iniciatív; a digitálna vláda. V roku 2015 bolo hlavnou témou vytvorenie inteligentných miest. V roku 2016 boli hlavnými témami: ciele udržateľného rozvoja; robotika a umelá inteligencia; genomická medicína a biometria. V roku 2017 sa summit zameral na témy zmeny klímy a potravinovej bezpečnosti; zdôraznenou témou bol “blahobyt a šťastie občanov”.

 

V roku 2023 sa WGS konal na tému “Formovanie vlád budúcnosti”. Na WGS sa diskutovalo aj o témach, ako je digitalizácia všetkých aspektov ľudského a spoločenského života; klíma a zelené hospodárstvo, epidémie a vakcíny a umelá inteligencia. O týchto témach som rozsiahlo písal a opäť môžem povedať, že spoločne odrážajú plán globálnej elity na prevzatie moci na planéte. O to sa snaží aj Svetové ekonomické fórum pod taktovkou Klausa Schwaba.

 

Vo svojej knihe “Reading Schwab. Inkluzívny kapitalizmus a veľký reset. Otvorené sprisahanie proti ľudstvu” (M.: Knižný svet, 2021) som sa pokúsil pochopiť zmysel Schwabom toľko spomínaného “pokroku”, “udržateľného rozvoja”, “zelenej ekonomiky”, “inteligentných vecí”, “umelej inteligencie”, “očkovania”, “inkluzívneho kapitalizmu” atď. Všetko je to len dymová clona. Za týmito slovami sa skrýva plán zničiť suverénne štáty, vybudovať svetový štát, vytvoriť svetovú vládu. WEF a WGS spolupracujú na budovaní “odvážneho nového sveta”. Zakaždým, keď Schwab reční v Dubaji (je stálym členom WGS), odhaľuje plán globálnej elity čoraz otvorenejšie. Tu je úryvok z jeho prejavu v Dubaji 13. februára 2023:

“Teraz sa pohybujeme po exponenciálnej ceste rozvoja. Prejavom tohto vývoja je umelá inteligencia, ale nielen umelá inteligencia, ale aj metavesmír, nové vesmírne technológie, syntetická biológia… Náš život bude za nejakých 10 rokov úplne iný, ovplyvnia ho všetky tieto technológie. Ten, kto ich bude vlastniť, bude v istom zmysle vlastniť svet.

 

Tentoraz sa však v Dubaji stala znepokojujúca udalosť. Išlo o videokonferenčný rozhovor so šéfom spoločností Twitter, Tesla a SpaceX, miliardárom Elonom Muskom. Všetci očakávali, že bude hovoriť o zelenej energii a elektrických autách. Začal s tým, ale potom povedal: Dnešné hospodárstvo založené na fosílnych palivách má veľmi veľkú priemyselnú základňu; a aj keby sa všetky vyrábané autá stali elektrickými, trvalo by veľmi dlho, kým by sa nahradil existujúci sortiment. “Hovoril by som o časovom rámci 30 – 40 rokov,” poznamenal Musk. A potom Elon Musk zrazu hovoril o hrozbách, ktoré predstavuje globalizmus a pokusy o vytvorenie svetovej vlády. “Viem, že sme na Svetovom summite o vládnutí, ale myslím si, že by sme sa mali trochu obávať vytvorenia príliš veľkej jednotnej svetovej vlády… Musíme sa vyhnúť civilizačnému kolapsu kvôli príliš veľkej spolupráci medzi vládami,” povedal Musk.

 

Tento americký miliardár sa domnieva, že jednotlivé národy by sa mali sústrediť na svoje domáce problémy. Napríklad sa postarať o zastavenie procesu znižovania pôrodnosti.

 

Obmedzená vzájomná prepojenosť národov a štátov zvykne zachrániť ľudstvo pred zánikom. Pád rímskej civilizácie, povedal Musk, neznamenal koniec dejín; po ňom nasledovalo šírenie islamu, rozvoj vedy v iných častiach Európy… Ak je svet príliš vzájomne závislý, jediná katastrofická udalosť môže priniesť celosvetovú katastrofu. A dnešný svet je príliš závislý. Pokračovanie globalizácie je pre ľudstvo osudné.

 

Svoj nedávny článok o nedávnom summite v Davose som zakončil slovami: “Zhromaždenie plutokratov definitívne zdiskreditovalo myšlienku každoročných davoských fór. Toto stretnutie malo 53. výročie. Je veľmi pravdepodobné, že 54. už nebude. Prejav Elona Muska v Dubaji bol symbolický: urobil čiaru za érou globalizácie a odhalil význam WGS. Chcel by som veriť, že summit v Dubaji bol posledný. A žiadny ďalší summit “svetovej vlády” už nebude.

Valentin Katasonov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov