Ilustračné foto
Aktuality, História,

Andrej Fursov: Vlastníci kapitalistických prsteňov. Skutočná moc je tajná moc

Buržoázia má ekonomicky a politicky nadnárodné záujmy. Preto sa buržoázia vždy zaujímala o nadnárodné politické štruktúry, ktoré, keďže existujú vo svete štátov, nemohli byť explicitné. Na to boli v prvom rade použité staré štruktúry – slobodomurárske, ktoré boli naplnené novým obsahom. Rothschildovci to nemuseli robiť: použili svoje židovské štruktúry. Boli vytvorené aj para-slobodomurárske štruktúry, ako Ilumináti atď. To znamená, že bez štruktúr globálneho, nadnárodného riadenia by sa kapitalizmus nikdy nestal tým, čo Marx nazýval formáciou.


 

Preto je potrebná nejaká nová disciplína: kratológia, „power science“ (vhodný názov je aj konšpiračná teória). Spolu s ňou a kapitalizmom by sa mali rozvíjať okcidentalizmus, sinológia, indológia, islamistika a prípadne antické štúdiá. Ak je základnou jednotkou organizácie buržoáznej spoločnosti jednotlivec (na Západe je sociálny jednotlivec a fyzický jednotlivec to isté), potom základnou jednotkou sociálnej organizácie čínskej spoločnosti je klan. Indickej – kasta. Islamskej – kmeň. Antickej – polis. To znamená, že v týchto spoločnostiach, na rozdiel od tej západnej, sú sociálny jednotlivec a fyzický jednotlivec dve rôzne veci.

 

Andrej Fursov: Nie je kam ustúpiť. Posledná bitka padajúceho hegemóna

 

Potrebujeme aj takú zjednocujúcu disciplínu, akou je svetová veda. Kapitalizmus sa totiž od polovice predminulého storočia zmenil na globálny systém. Konšpiračná teória ako vedecký program okrem iného vždy odhaľuje tajomstvá tých, ktorí sú pri moci, ako moc skutočne funguje, ako sa rozdeľujú zdroje a kolujú informácie. A keďže skutočná moc je spravidla tajnou mocou alebo otvorenou mocou vo svojich tajných činoch, v tajnej dimenzii, jej analýza má z definície konšpiračný aspekt.

 

Úloha je veľmi dôležitá! Všimnite si, keď nacisti odišli a dostali sa k moci bolľevici, čo bola jedna z prvých vecí, ktoré urobili? Ponúkali vlastnú vedu, alternatívu k tej západnej. Pre nacistov to bol ich výskum súvisiaci s rasou a pod. V Sovietskom zväze to boli diamat a istmat. To znamená, že Michel Foucault mal úplnú pravdu, keď hovoril o „poznaní moci“. Ak chcete hrať seriózne na svetovej scéne, musíte ponúknuť systém vedomostí, ktorý bude odrážať vaše názory a vaše záujmy.

 

Andrej Fursov: Britská „rasa pánov“

 

A keď čítam spomienky Gorbačovových perestrojkových robotníkov, všelijakých Čerňajevov, Šachnazarovcov a iných, vidím, že z prostoty srdca nadšene píšu, že už v 60. rokoch boli rozčarovaní z marxizmu-leninizmu a stavali generálnym sekretárom svoje myšlienky sociológie a politológie. Samozrejme, z časti sa poserú, ale len z časti. Pozrite sa, čo sa deje: poradcovia vodcov ZSSR 60. rokov budujú v ruskom povedomí myšlienky ruského úhlavného nepriateľa!

 

Neutrálne poznanie vôbec neexistuje. Ak sa začnete pozerať na svet očami niekoho iného, ​​začnete konať v záujme niekoho iného. Ako povedal Tacitus, v boji prehráva ten, kto prvý sklopí oči. Presne takáto bola situácia. Ktokoľvek, kto vyhrá 21. storočie, musí byť prvý, kto vytvorí novú vedu o spoločnosti!

Andrej Fursov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov