Ilustračné foto
Aktuality, História,

Andrej Fursov: Je budúcnosť len pre elitu? Smrtonosná pasca pre svetovú elitu

Dubaj je jedným z bodov globálneho rastu, ktorý je do značnej miery spojený nielen s celým arabským svetom, s bodmi rastu v arabskom svete, ale hlavne so Západom. Arabskí šejkovia sú súčasťou západného establishmentu. Rovnaká zóna sa môže objaviť aj v juhovýchodnej Ázii, to znamená, že sa objaví množstvo takých technopolí, ktoré sa budú špecializovať na obsluhu bohatých a veľmi bohatých ľudí a tým vyriešia problém ich bezpečnosti vo vzťahu k zvyšku obyvateľstva tejto krajiny, napríklad Thajska.


 

Ak v niektorej zóne zaručíte vysokú úroveň služieb bohatým a superbohatým, tak táto zóna bude bezpečne chránená pred všetkými ostatnými, čiže takto si top rieši svoj problém pomocou iného topu. Ďalšia vec, ako hovorili starí ľudia, „dat nihil fortuna mancipio“ – osud nič nedáva navždy, osud Rímskej ríše o tom len dosvedčuje. Ak prenesieme našu situáciu (pripomínajúc, že ​​všetky historické analógie sú povrchné) na Rímsku ríšu, tak Rímska ríša bola tiež na samom konci. Bol tu aj pokus o vytvorenie takýchto technopolí – hradov. Do takto opevnených víl sa Rimania presťahovali z miest po kríze v treťom storočí. Postavili rovnaké opevnené zóny, ktoré neskôr barbari aj tak zmietli.

 

Mimochodom, ak sa pozrieme na ten istý Dubaj, sú tam postavené také obrovské budovy, napríklad budova – plachta, a všetky budovy sú postavené na rovnakom princípe: tretina budov pod nimi sú hotely, tretina sú kancelárie a tretina sú byty veľmi bohatých ľudí. Pristáva tam helikoptéra. Vezme vás na ďalší podobný mrakodrap, to znamená, že nemôžete vôbec zasahovať do davu obyčajných ľudí, nenadviažete kontakt.

 

Myslím si, že to, čo Jacques Attali myslí svetovou vládou, nie je nejaký systém, ktorý pokrýva celý svet. Myslím si, že má na mysli vodcovský káder, ktorý bude riadiť 5 až 10 percent svetovej populácie, organizovanej do rozvinutých enkláv. Zvyšok bude uvrhnutý do situácie, v ktorej sa teraz nachádzajú Afganistan, Somálsko, Kolumbia a Kongo. To znamená, že čo je možné, to kontrolujeme. Existuje zóna. Potom je medzi nami a touto zónou nárazník. Napríklad pred udalosťami na Blízkom východe plnili úlohu tohto nárazníka Tunisko, Alžírsko, Líbya a Egypt. (Objektívne zablokovali prílev utečencov do Európy. Teraz je tento nárazník preč).

 

Som si istý, že výstavba takýchto veží v modernom svete a takýchto technopolisov, či už je to Amerika, Silicon Valley alebo niečo iné, je jedným z indikátorov odchodu tohto sveta. Tento svet už nemôže obsiahnuť celú planétu, celú krajinu. Existujú miesta rastu, ako v kláštore, v neskorej Rímskej ríši, kde sa sústreďujú vedomosti, kde sa sústreďuje elita. Ale ako povedal Stanislav Jerzy Lec: „V ťažkých časoch sa nesťahujte k sebe, tam je najjednoduchšie nájsť vás.“ Myslím si, že hrady, veže, technopoly – tie dokážu riešiť problémy na dlhú dobu, ale nie navždy, pretože keď príde nový deň a hodina “H” a začne sťahovanie národov, tieto zóny budú prvým cieľom nových barbarov.

 

Andrej Fursov: Britská „rasa pánov“

 

“Transhumanizmus je posledným náboženstvom západného človeka. Keď sa nenaplnia nádeje na umelú inteligenciu, kyborgizáciu a iné technologické objavy, najstrašnejšie následky prídu pre obyvateľov megamiest. V miernej verzii sa súčasné trendy prudko zvýšia s rastom duševných chorôb a vyhynutie nastane v pomerne pohodlných podmienkach Ak môžete nazvať útechou tie každodenné muky, ktoré zažíva obyvateľ veľkého mesta v podmienkach, keď musí dodržiavať tisíce pravidiel, ktoré nedávajú žiadnu možnosť byť sám sebou. V drsnejšej verzii elity, úplne mimo realitu, snažiace sa ovládnuť obyvateľstvo, urobia katastrofu menej zvládnuteľnou. Sociálne konflikty v rámci megamiest a najmä so zvyškom obyvateľstva budú narastať, až kým sa neskončia degradáciou technologickej civilizácie a čiastočným oslobodením extrémne ošarpaného človeka z jeho okov.”

Andrej Fursov

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov