Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

“K tajnej dohode skutočne došlo”. Čo sa skutočne stalo na zasadnutí G20. Hodnotenie situácie z “čínskeho uhla pohľadu”

Na poslednom stretnutí Signpost Circle som dostal otázky o výsledkoch samitu G20, ktorý sa konal 15. – 16. novembra na Bali v Indonézii, a o tom, čo sa stalo na samite Ázijsko-tichomorského hospodárskeho spoločenstva (APEC), ktorý sa konal 19. novembra v Thajsku. Zhodnotiť situáciu takpovediac “z čínskeho pohľadu”. Keďže materiály boli publikované v angličtine, naši analytici si ich prečítali. A čo je v znakoch? Ako vyzerajú čínsko-americké vzťahy z čínskej strany, pokiaľ ide o súčasnú situáciu a jej vyhliadky?


 

Dovoľte mi teda, aby som na úvod načrtol, čo bolo hlavnou témou samitu G20 z nepolitického hľadiska. Nebopolitika je moc z Neba, čo znamená výklad Zákonov vesmíru, ktoré sú zapísané v kódexoch Zákona zmien. Budem hovoriť z pozícií, ktoré nikto okrem mňa nemôže osvetliť, pretože dešifrovanie je funkciou inteligencie, nie vedy, a už vôbec nie médií. Poviem vám toto: jadrom toho, čo sa stalo na samite G20, bolo stretnutie medzi čínskym lídrom Si Ťin-pchingom a americkým lídrom Joeom Bidenom, ktoré trvalo viac ako tri hodiny. Kto tam nebol? Putin tam nebol!

 

Zákon zmeny je zväzkom troch síl, týchto troch síl: USA, Číny a Ruska. Takže USA a Čína sa dohodli na sprisahaní a Rusko tam jednoducho nebolo. Prečo? Rusko je totiž krajinou prvého človeka a jeho zástupca v akejkoľvek hodnosti je postavou, ktorá na globálnej úrovni nevyvoláva žiadne “zdesenie”. Bol tam minister zahraničných vecí. Úprimne povedané, bol najlepší v oblasti diplomacie, pokiaľ ide o rusko-americké vzťahy. Rokovania s “priateľom” Kerrym (John Kerry, minister zahraničných vecí USA 2013-2017 – pozn. redakcie), “reset” s “Clintonovou” (Hillary Clintonová, ministerka zahraničných vecí USA pred Kerrym – pozn. redakcie) – tam sa mu darilo, ale nie je sa čím chváliť. A hneď dodám, že 19. novembra na APEC v Bangkoku bol opäť prítomný Si Ťin-pching, Ameriku zastupovali viceprezidentka Kamala Harrisová a štátny tajomník Anthony Blinken, Putin opäť chýbal a Rusko zastupoval podpredseda vlády Belousov.

 

Existuje teda zväzok troch síl a dve z nich sú v tajnej dohode. Teraz budem citovať, odkiaľ táto dohoda pochádza, nie z nejakých anglických zdrojov alebo textov, ktoré uverejnili naši korešpondenti, ale z toho, čo hieroglyfmi uviedol denník Zhenmin Jibao (jeden z popredných denníkov na svete a najvplyvnejší v Číne – poznámka redakcie). Len málo ľudí v našej krajine sa pozerá za stenu čínskych znakov a ich významy sú tam veľmi odlišné. Navyše, nikto tu tieto významy ani nevie prečítať. Sovietska čínska veda to ešte dokázala, ale ruská veda nedokáže pochopiť “Číňanov”, nedokáže pochopiť ich spôsob myslenia. Naša analýza sa uskutočňuje z hľadiska európskeho myslenia, v abstraktnej a pojmovej logike, ale čínske myslenie je iné: myslia v hieroglyfoch. Nazýva sa konkrétnosymbolický. A naši analytici, kulturológovia a politológovia nechápu, o čom hovoríme, pretože oni robia analýzy a my by sme mali robiť hodnotenia. Analýza sa vykonáva “o dvoch”, hodnotenie – “o troch”.

 

Takže stretnutie Bidena a Si Ťin-pchinga 14. novembra na Bali sa v čínskom jazyku nazýva, citujem: “Strategické a konštruktívne rozhovory”. Možno úlohu ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Sergeja Lavrova na stretnutí G20 označiť za konštruktívne riešenie strategických otázok? Potom som si prečítal, že “Zhenmin Jibao” píše o tom, čo strany urobili za tri a pol hodiny. Toto je oficiálny text v znakoch. “Dohodli sa na prijatí praktických krokov na návrat čínsko-amerických vzťahov na cestu stabilného rozvoja.” Kde to naše médiá uvádzajú?

 

Prečo neexistuje “multipolárny svet”, otázka Taiwanu, čínsky pohľad na ŠVO

Prečo som nazval hodnotenie, ktoré teraz robím, “tajnou dohodou medzi Čínou a USA”? Tu je citát Si Ťin-pchinga: “Naša planéta je dostatočne veľká na to, aby sa Čína a USA mohli rozvíjať a prosperovať samostatne. Ide o to, že strany, ktoré sa dohodli na praktických opatreniach, sa vracajú k modelu bipolárneho sveta. “Na planéte je dosť miesta pre USA a Čínu!” Kde je tu Rusko? Ide o to, že nezmysel zvaný “multipolárny svet”, ktorý presadzujú naši konceptualisti na ministerstve zahraničných vecí a v prezidentskej kancelárii, je niečo, čo vo fyzike neexistuje! Vo fyzike sú len dva póly, preto to nefunguje.

 

My nepolitici hovoríme, že existujú dva póly: plus a mínus, sever a juh. Nebo je plus, Zem je mínus a človek je medzi nimi. Je tu však všestrannosť. V preklade z hieroglyfov do angličtiny to znamená multilaterálny svet, ale v žiadnom prípade nie multipolárny svet. Čo znamená “multipolárny svet”? Ako by to vyzeralo? Na to by ste sa mali spýtať ministerstva zahraničných vecí! Je to veľká hra šiestich svetových projektov. My, nepolitici, o tom kričíme, bijeme sa do hlavy, ale nemá to zmysel, nie je možné prelomiť túto binárnosť.

 

Si Ťin-pching hovorí: “Naša planéta je dostatočne veľká na to, aby sa Čína a USA mohli spoločne rozvíjať a prosperovať. Pre vás, Američanov, je to severoatlantický blok a pre nás, Číňanov, tichomorská zóna. Mimochodom, v čínštine je Atlantický oceán západný oceán, v čínskych znakoch nie je Atlantik. Si Ťin-pchingova správa v Bangkoku mala názov “V duchu solidarity a zodpovednosti vytvoriť ázijsko-tichomorské spoločenstvo jedného osudu”. “Pre nás,” hovoria Číňania, “ázijskotichomorské spoločenstvo jedného osudu, kde budeme vládnuť my. A vám, Američanom, Západu, NATO.”

 

Čo bolo povedané o Taiwane? Okolo Taiwanu je veľa humbuku a nikto nechápe, čo Taiwan pre Číňanov znamená. Sú to spriaznené duše! Ste to vy, “biele opice”, kto môže viesť bratovražednú vojnu so svojimi bratmi a sestrami. Na Ukrajine máte “bratov a sestry”, s ktorými vediete vojnu s názvom Špeciálna vojenská operácia. Z čínskeho pohľadu ide o bratovražednú vojnu. A keď odborníci z európskeho hľadiska tvrdia, že Číňania budú viesť vojnu aj so svojimi nevlastnými bratmi, s Taiwanom – to nie je možné! Aby sa uskutočnil čínsky sen o Veľkom obrodení národa žltých ľudí – najlepších z najlepších -, nemôže dôjsť k bratovražednej vojne. To je v rozpore s cieľom Veľkej obrody čínskeho sna. Akokoľvek nám naši analytici s európskym zmýšľaním tvrdia, že vojna je tam možná, nie je. Pretože cieľom je Veľké obrodenie čínskeho národa. Čo je vaším cieľom? Bezpečnosť. Čo je ich cieľom? “Vytvorenie spoločenstva Jediného osudu ľudstva pod naším velením, žltého národa. My sme jadro!”

 

Si Ťin-pching: “V čínsko-amerických vzťahoch je Taiwan červenou čiarou, ktorá sa nesmie prekročiť.” Biden: “USA sa nesnažia o konfrontáciu s Čínou a nepodporujú nezávislosť Taiwanu. To, že naše médiá rozširujú tému pristávacej operácie, je úplná hlúposť. Biden uviedol, že USA nemajú v úmysle vstúpiť do konfliktu s Pekingom a že by sme mali zachovať otvorené komunikačné kanály. Na tom sa dohodli 14. novembra v Bangkoku a súhlasili s vypracovaním usmernení pre rozvoj vzťahov. “Pracovné tímy by mali začať rokovať čo najskôr!” Práve tu sa objavuje čínsko-americká tajná dohoda. Kedy nabrala na obrátkach? Stalo sa tak 9. novembra, keď sa Cherson vzdal ruským ozbrojeným silám. “Strany konštatovali, že špeciálna vojenská operácia ruských ozbrojených síl na Ukrajine je globálnou komplexnou krízou a že kapitulácia Chersonu bola dôležitým bodom obratu,” píše sa v hieroglyfoch Žen-min Žibao.

 

Rozdiel medzi šachom a kartami, Sun Tzu o úrovniach bojových umení a ktoré z nich sme my

Aká je perspektíva? Perspektívou je konštruktívna spolupráca. Vzťahy medzi Ruskom a Čínou sa nazývajú dobré susedské vzťahy. Máme Zmluvu o dobrom susedstve, strategickej spolupráci a partnerstve. A partnerstvo je nákup a predaj, obchod… Číňania konštruktívne spolupracujú s Američanmi. Počujte to meno! Číňania myslia v znakoch, ich myslenie je konkrétne a symbolické. To, ako sa nazýva, má veľký význam. Naši analytici, ktorí čítajú anglicky, a dokonca aj čínsky, sú v logike vylúčenia tretieho v boji protikladov, v binárnom, v šachu. Nedávno som si vypočul video od kolegu Kurginyana, doktora fyziky a matematiky. Je v binárnom systéme, v šachu.

 

S úškrnom hovorí: “Ak nevieš chodiť, choď s diamantmi.” Keďže nevie hrať karty, má v hlave šachový plán. A všetko, čo vám kolega Kurginyan hovorí, je z európskeho hľadiska správne, ale z čínskeho hľadiska je to zlá hra. Číňania sú vo veľkej hre! Židia veľmi dobre vedia, o čom hovoria; aj oni sú vo Veľkej hre, ktorá je “na tri”. Židia idú s Číňanmi ruka v ruke, pretože vedia hrať “na tri”, zatiaľ čo kolega Kurginyan hrá iba šach. Všetci z nášho hangoutu rozumejú šachovým schémam, ale kartové schémy nie. Preto sú sarkastickí. Samozrejme, že nevedia, s čím majú hrať, nepoznajú ani rozloženie – ani “na tri”, ani “na šesť”!

 

Neexistuje žiadny multipolárny svet, existuje svet s viacerými stranami, a tieto strany sedia za Veľkým stolom kariet v dejinách, nie za Veľkou šachovnicou, ktorá vám bola podstrčená. Podstrčil vám ho niekto, kto vie, ako poraziť tých, ktorí myslia “vo dvoch”.

 

Perspektívou je teda konštruktívna spolupráca, ktorej predvoj tvorí Ázijsko-tichomorské spoločenstvo jedného osudu. Číňania hovoria: začneme s ázijsko-tichomorským spoločenstvom jedného osudu a potom so spoločenstvom jedného osudu celého ľudstva. A potom som si prečítal článok historika Fursova v novinách Zavtra, kde píše, že Rusko a Čína sú v pevnosti, v kruhovej obrane. Fursov je človek s európskym myslením, nevidí, že Číňania sú v ofenzíve, nie v obliehanej pevnosti. “Sun Tzu v knihe Umenie vojny hovorí o štyroch úrovniach vojenského umenia: prvou je stratégia (vojenská ľstivosť), druhou diplomacia (úskočné vyjednávanie), treťou taktika (bojové techniky) a štvrtou frontálny útok na pevnosti. Číňania sú teda v ofenzíve, pretože priamou cestou k víťazstvu je útok a protiútok, zatiaľ čo obrana a ústup sú spôsoby, ako sa preskupiť, zabezpečiť si to, čo potrebujú, a prejsť do útoku. Fursov a všetci naši Z-patrioti chcú zvíťaziť bezhlavým útokom na pevnosti, zatiaľ čo Číňania riešia problémy pomocou úskokov a diplomacie, pretože vrcholom vojenského umenia je víťazstvo bez použitia zbraní. Naša Bohom zabudnutá vlasť je na rovnakej úrovni ako taktika a frontálny útok na Mariupol.

 

Si Ťin-pching tu zablahoželal Tokajevovi k jeho zvoleniu za prezidenta Kazachstanu. Kto vyhral? Naša bohabojná vlasť, ktorá začiatkom roka vyslala letecké jednotky na potlačenie nepokojov v Kazachstane, alebo Čína, ktorá sa ho pokojne zmocnila? A prečo sa to stalo? Keďže Kazachstan je súčasťou “One Belt, One Road”, hospodárskeho pásu Hodvábnej cesty, je to práve APEC. Číňania tam už všetko uchvátili bez použitia zbraní. A čo robia naše ozbrojené sily? Víťazia na bojisku. Ešte raz: najprv Cherson, potom sprisahanie, potom posilnenie situácie: “v duchu solidarity a zodpovednosti vytvoriť Ázijsko-tichomorské spoločenstvo jedného osudu”. Počujete to teraz?!

 

Výsledok “tajnej dohody”, čo by sme mali robiť a ako by nám pomohla Nebopolitika

Historická poznámka: Číňania prvýkrát súhlasili s demokratom Carterom (Jimmy Carter je 39. prezidentom Spojených štátov – pozn. red.). Podpísali dohodu o konštruktívnej spolupráci na 20 rokov s možnosťou predĺženia o ďalších 20 rokov. Nie o dobrom susedstve, nie o nejakom multilaterálnom partnerstve, ale o strategickej spolupráci. Po 20 rokoch sa Clintonovi podarilo predĺžiť platnosť zmluvy. Pozor, Carter aj Clinton sú demokrati. 40 rokov sa skončilo v roku 2019 a prichádza republikán Trump a rozbil hru. Trump sa rozhodol napraviť finančnú zaujatosť voči Číne a rozpútal obchodnú vojnu. Na druhej strane Číňania merajú perspektívu už celé stáročia, takže len čakali na návrat demokratov. A vrátili sa v podobe Bidena. Ďalej Číňania čakali na voľby v polovici volebného obdobia. A tu je reťaz: 8. november 2022 – voľby v Amerike, 9. november – opustenie Chersonu Ruskom, 14. november – strategické a konštruktívne rozhovory medzi Bidenom a Si Ťinpchingom. Úroveň je strategická, výsledok je konštruktívny. V čínskom texte sa uvádza: dosiahol konsenzus.

 

A čo sa vlastne stalo? “Dohodli sa” na novom menovom svete a vymedzení sfér kontroly. Pripomeňme si Si Ťin-pchingovu frázu (všimnite si globálnu úroveň!): “Naša planéta je dostatočne veľká na to, aby sa Čína a USA mohli rozvíjať a prosperovať samostatne. Pokyn pracovným tímom, aby čo najskôr vypracovali usmernenia pre novú fázu.” A kde je naša Bohom zabudnutá vlasť? Putin nebol prítomný, na zasadnutí G20 sa zúčastnila podporná postava – minister zahraničných vecí Lavrov, Kerryho najlepší priateľ. Nie je to čínsky priateľ, je to Kerryho priateľ! Máme nejakého čínskeho priateľa? Nie. Na APEC bola osoba tretej úrovne – podpredseda vlády Belousov. Kamala Harrisová sa o týždeň neskôr stretla so Si Ťin-pchingom (po skončení G20 – pozn. redakcie) a potvrdili, že všetko bolo v poriadku, dohodli sa a teraz čakajú na Blinkena v Pekingu.

 

Biden a Si Ťin-pching na protokolárnom stretnutí: čínsky líder stojí, predtým odišiel a Biden kráča smerom k nemu. Inými slovami, ak stojí a ľudia idú k nemu, znamená to, že je pánom situácie. Naši ľudia tomu nerozumejú… Dokonca to ukazovali v televízii, ale nikto im nič nevysvetlil.

 

Čo teda máme my, Z-patrioti v Rusku, robiť, keď sa Číňania a Američania spolčili? A predĺžiť dohodu o konštruktívnej spolupráci? My, nepolitici, sme vytvorili Múzeum konštruovania budúcnosti a povieme vám, čo nás čaká. Pred nimi je informačná spoločnosť, ktorej hlavnou náplňou je nehmotný majetok. V našom prípade je kumulatívna materiálna sila stále na prvom mieste, preto strácame v koncepcii multipolarity, ktorá vo fyzike neexistuje.

 

Čo teda robiť? Je známe, že vo vlasti nie je žiadny prorok, ale my, nebopolitici, ponúkame koncepciu, ako sa stať mocenským centrom podporovaným nezávislou, samostatnou koncepciou. Tento koncept sa nazýva Nebopolitika. A potom sa Rusko vo zväzku troch veľmocí môže ocitnúť v tomto súboji nad Čínou a USA. To je to, čo treba urobiť! A my vám povieme, ako to urobiť s podporou našich vlastných síl: môžeme mať svoju vlastnú cestu – do nového neba a na novú zem, kde prebýva Pravda. Toto je strategická úroveň.

Andrej Devjatov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov