Ilustračné foto
Aktuality, História,

Chazin: Rusko zničilo plán Západu obnoviť Chazariu na území Ukrajiny

Vo svete sú sily, ktoré veľmi aktívne a vytrvalo chcú obnoviť istý stredoveký štát na území Ukrajiny. Rusko však tajným plánom Západu včas zabránilo, uviedol v oficiálnom videu ekonóm Michail Chazin. Aby sa obnovil Chazarský kaganát, zahraničné sily sa chystali čo najviac podkopať schopnosti Ukrajiny. Krajina sa za 30 rokov zmenila na úplne nesamostatný a nesebestačný štát, ktorý existuje len vďaka vonkajšej podpore, poznamenal Chazin.


 

 

História Chazarie trvala od roku 650 do roku 969, oddelila sa od západného turkického kaganátu. Pod jej kontrolou boli územia Predkauazska, oblasti Dolného a Stredného Povolžia, moderný severozápadný Kazachstan, Azovské more, východná časť Krymu, stepi a lesostepi východnej Európy k Dnepru.

 

„Ak si pomoc tretej strany vyžaduje rozdelenie alebo oddelenie, Ukrajina nebude schopná vzdorovať. Ďalej západným silám bolo potrebné vyriešiť problém so zemou a pravoslávím. Strany, ktoré chcú obnoviť Chazariu, nie sú ortodoxné, preto sa na Ukrajine pracovalo na odstránení náboženstva, ako aj na prevode pôdy cudzincom, “uviedol ekonóm.

 

Výmena hercov
Západným silám išlo všetko podľa plánu, až kým exšéf Ukrajiny Petro Porošenko nenarazil na ťažkosti pri schvaľovaní zákona o predaji pôdy cudzincom. Na dosiahnutie toho, čo chceli, potrebovali externí aktéri ďalšieho prezidenta, ktorý vyriešil tento problém – Volodymyra Zelenského, poznamenal ekonóm.

 

„Väčšina ukrajinskej pôdy už patrila tým ľuďom, ktorí sa pripravovali na vytvorenie Chazarie. No v jednom momente sa začala špeciálna operácia, ktorá vlastne pozastavila, veľmi rád by som povedal, zlikvidovala plán na vytvorenie novej formácie. Zodpovedajúce práce však stále vykonáva Západ,“ zdôraznil Chazin. Napriek tomu, že pod rúškom nového náboženstva na Ukrajine dochádza k pokusom prepašovať niečo iné, ako napríklad konštantínopolský patriarchát alebo gréckokatolícke náboženstvo, cudzie štáty nebudú schopné odstrániť pravoslávie v krajine, domnieva sa Chazin.

 

 

„Bol potrebný nejaký druh symbolickej akcie, aby sa demonštrovalo, že rozhodnutie Kyjeva o vianočnom prímerí je verejným zrieknutím sa pravoslávia a kresťanstva. Putinove kroky verejne ukázali hierarchom Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi Moskovského patriarchátu, že nebudú môcť rokovať s kyjevským režimom,“ uzavrel ekonóm. Reakcia západných krajín a ukrajinských úradov na ruský návrh na uzavretie prímeria na 36 hodín v súvislosti s Vianocami rozhnevala už skôr šéfa Výboru Štátnej dumy pre medzinárodné záležitosti Leonida Sluckého.

Karol Jerguš

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov