Arex Zero 2
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Nová pištoľ od AREX

Firma AREX Defense of Slovenia sa pripravuje na uvedenie novej samonabíjacej pištole Zero 2 v kalibri 9 mm Luger, čo je evolúcia vlastného dizajnu ručnej zbrane s bicím kladivom, ktorá ponúka množstvo vylepšení pre služobné, obranné, taktické a športové strelecké účely.


 

 

Prvýkrát bola zbraň predstavená na výstave IWA 2022 ako prototyp pripravený na výrobu a neskôr na výstave EOS vo Verone (severné Taliansko). Úplne nový model AREX Zero 2, 9mm Luger je pripravený na ponuku pre globálny trh. Firma AREX Defens zo Slovinska existuje už od roku 2015. Nový produkt AREX Zero 2, ktorý sa odchyľuje od moderných kánonov zbraní bez vonkajšieho bicieho kladiva a polymérových rámov, je klasickejším dizajnom a jeho cieľom je dokázať svoju odvahu ako robustná, presná a spoľahlivá strelná zbraň pre policajné a vojenské zložky, súkromné bezpečnostné služby a civilných zákazníkov.

 

 

Rovnako ako predchádzajúci model AREX Zero1, aj nová pištoľ AREX Zero 2 je vybavená spúšťou SA/DA s externým bicím kladivom a upraveným pracovným systémom Browning. Je vyrobená na CNC obrábanom čiernom ráme z ľahkej hliníkovej zliatiny s pevným plášťom a opracovanom čiernom podložnom ráme z nehrdzavejúcej ocele s nitridovou povrchovou úpravou.

 

 

Rovnako ako Zero1, aj nový model Zero 2 pripomína líniu SIG Sauer, pokiaľ ide o technické vlastnosti, aj keď s ohromujúcim prevedením z hľadiska kvality výroby, tolerancií, povrchových úprav a výkonu. Malý hráč ako AREX Defense prešiel od prvého uvedenia pôvodného modelu Zero1 na trh dlhú cestu. V minulosti sa dokonca aj prvému modelu Zero1 podarilo ohromiť globálnu streleckú komunitu svojou nečakanou kvalitou a úrovňou výkonu. AREX Zero 2 si zachováva hmotnosť, rozmery a ovládanie predchádzajúceho modelu AREX Zero1, čo uľahčuje oboznámenie sa so zbraňou tým, ktorí už majú skúsenosti s modelom Zero 1 , alebo s inými dizajnovými derivátmi SIG Sauer.

 

 

Nový model Zero 2 kombinuje osvedčený a pohodlný design SIG Sauer s oceňovanou manuálnou bezpečnosťou. Vylepšenia oproti Zero 1 zahŕňajú prepracované tlačidlo na uvoľnenie zásobníka s vyšším profilom a ergonomickejšie uchopenie s protišmykovou textúrou rukoväte , ktorá umožňuje pevnejšie držanie, vyššie uchopenie viac v súlade s osou hlavne a kratší dosah spúšte.

 

Rám zbrane a záver boli tiež mierne prepracované, čím sa odstránili početné ostré hrany, aby sa umožnilo plynulejšie, rýchlejšie a bezchybné ťahanie z puzdra. Nová samonabíjacia pištoľ Zero 2 od AREX Defense je tiež vybavená predĺženým a skoseným zásobníkom pre rýchlejšie dobíjanie. Zero 2 používa dvojradové kovové zásobníky, ktoré v závislosti od variantu môžu obsahovať až osemnásť alebo dvadsať nábojov v kalibri 9 mm Luger.

 

Záver AREX Zero 2 má na svojom tele vpredu a vzadu vrúbky pre lepší úchop a rovnaký typ predných a zadných mieridiel ako Zero1. Na rozdiel od predchádzajúceho modelu je však Zero 2 vybavená univerzálnou platformou pre reflexnú optiku, vrátane rozhrania používaného mnohými populárnymi kolimátormi. Súčasťou je päť štandardizovaných montážnych dosiek, ktoré poskytujú bezpečné a nízkoprofilové rozhranie pre reflexné mieridlá aj kolimátor.

 

Americká armáda po skúsenostiach z Ukrajiny zvažuje možnosti modernizácie svojich ručných zbraní

 

Nová pištoľ AREX Zero 2 je celkovo dlhá 198 mm / 7.8″/, má hlaveň dlhú 108 mm / 4.2″/ a váži sotva 890 gramov /32 oz/, keď je prázdna. AREX Defense už má pre túto novú zbraň pripravený široký zoznam kompatibilného príslušenstva, ktoré by malo pomôcť novému dizajnu získať atraktivitu na globálnom trhu. Podľa zatiaľ dostupných informácii pištoľ AREX Zero 2 ešte nie je v Európe v predaji . V Spojených štátoch sa prvé kusy predávajú za maloobchodnú cenu odporúčanú výrobcom 849.99 USD.

Ondrej Antolík

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov