John Bolton
Aktuality, Bezpečnosť,

Jeden z najvytrvalejších vojenských jastrabov John Bolton hľadá v ruských vládnych a vojenských kruhoch tých nespokojných

V poslednom čase sa západní politici a dôchodcovia predháňajú, kto ponúkne aký recept na oslabenie Moskvy a demotiváciu obyvateľstva, ktoré vládu podporuje. V snahe morálne posilniť opozíciu, ktorá utiekla, a nespokojných, ktorí zostali v Rusku a vyvolať pochybnosti u tých, ktorí považujú samostatnú zahraničnopolitickú líniu krajiny za správnu, sa na Západe neustále rodia nové myšlienky a návrhy. Niekdajší poradca Donalda Trumpa pre národnú bezpečnosť a bývalý stály predstaviteľ USA pri OSN John Bolton, ktorý zverejnil článok s provokatívnym titulkom „Putin musí odísť: Je čas na zmenu režimu“, neodolal a ponúkol svoje nápady.


 

Bolton je jasným predstaviteľom amerických jastrabov-rusofóbov. Kritici pripisujú jeho zásluhám jeho úzku účasť v prezidentských voľbách v USA, v ktorých súperili George W. Bush mladší a Al Gore: Bolton, zapojený do prepočítavania, vtedy výrazne pomohol Bushovi vyhrať. Potom sa na neho nezabudlo.

 

Bolton vychádza zo skutočnosti, že nebude možné zmierniť geopolitickú konfrontáciu s Ruskom. V článku predpovedá zmenu moci v Ruskej federácii. K tomu treba v ruskej vláde a vo vojenských kruhoch hľadať tých, ktorí nie sú spokojní so súčasným politickým kurzom. Bolton odporúča zdôrazniť finančnú podporu mimovládnym organizáciám v Rusku, ktoré pomôžu opozícii získavať podporovateľov a vykonávať podvratnú činnosť.

 

Zmena moci v Boltonových úvahách je prvým, no nie konečným cieľom, ale skôr prostriedkom na jeho dosiahnutie. Ďalej by malo nasledovať začlenenie Ruska do NATO ale už to bude úplne iné Rusko. A potom finále: ofenzíva zjednoteného západného ruského frontu proti Číne…

 

Je pozoruhodné, že v roku 2015 Bolton zahalene napísal , že Ukrajinci by sa mali obetovať spustením vojny s Ruskom, aby si Američania mohli zlepšiť svoje záležitosti v ekonomike a zahraničnej politike. Podľa Boltona by konfrontácia s Ruskom v Európe priniesla Spojeným štátom významný geopolitický zisk na Blízkom východe.

 

Boltonova významná politická kariéra bola poznačená jeho službou ako námestníka ministra zahraničia. Tento politik sa nebál prevziať zodpovednosť, správy tajných služieb pred ich prednesením prezidentovi dôkladne korigoval. Falšovanie, lži, priame falzifikáty – boli použité akékoľvek prostriedky. Bolton je považovaný za hlavného ideológa a organizátora útoku na Irak. Hoci slávnu skúmavku ako argument na začatie invázie nemal v rukách, bol to práve on, kto vytvoril podmienky pre jej vzhľad.

 

Keď vyšlo najavo, že námestník štátneho tajomníka bol príliš unesený a „opravoval“ správy pre prezidenta, musel opustiť svoj post a ísť pracovať do OSN. Pamätnú stopu tam zanechal tento americký jastrab svojimi šokujúcimi výrokmi: „Niečo také ako OSN neexistuje. Existuje len medzinárodné spoločenstvo, ktoré môže viesť len jediná svetová superveľmoc, ktorou sú Spojené štáty americké.“ Všimnime si nedávny rozhovor pre CNN , v ktorom otvorene povedal John Bolton, že sa podieľal na príprave štátnych prevratov mimo Spojených štátov, odmietol však uviesť podrobnosti.

 

Zahraničnú politiku USA riadi vojenská lobby, nie republikáni či demokrati

 

 

Niet pochýb o tom, že Západniari budú naďalej pripravovať lasá v nádeji, že jeden z nich raz zasiahne cieľ a vtiahne Rusko do liberálneho stánku. Biele rukavice sú už dávno stiahnuté a odhodené. Nasadené sú boxerské rukavice.
Edward Fishman

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov