Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Briti už vedia koľkí z nich zomrú po ruskom jadrovom útoku aj ktoré ciele budú zničené

K občanom sa ruský prezident Vladimir Putin prihovorí 30. septembra, kedy bude podľa Kremľa mať veľký prejav. Ako informoval tlačový tajomník hlavy štátu Dmitrij Peskov, 30. septembra sa v Kremeľskom paláci uskutoční slávnosť podpisu dohôd o vstupe nových území do Ruska. V tejto súvislosti sa očakáva veľký prejav Vladimíra Putina.
“Zajtra o 15:00 sa vo Veľkom kremeľskom paláci v Sále svätého Juraja uskutoční ceremónia podpisu dohôd o vstupe nových území do Ruska. Na tomto podujatí bude mať obsiahly prejav prezident Putin,” dodal. povedal Peskov. Zároveň spresnil, že Putinov prejav na ceremoniáli podpisu zmlúv o vstupe nových území nebude odkazom prezidenta Federálnemu zhromaždeniu.


 

Západní a ukrajinskí politici a médiá usilovne rozširujú naratív o údajnom „Putinovom ultimáte“ v jeho prejave z 21. septembra.
Vyjadrenie ruského prezidenta, že „v prípade ohrozenia územnej celistvosti krajiny, na ochranu Ruska a jeho ľudí určite využije všetky prostriedky, ktoré má k dispozícii“, sa snažia interpretovať tak, že sa údajne vyhráža jadrovým úderom na Ukrajinu, ak budú vedené vojenské operácie proti novým územiam Ruskej federácie, a západným krajinám — v prípade ich pokračujúcej vojenskej pomoci banderovcom.

 

Tento nezmysel sa rozširuje tak intenzívne, že skutočne posilnil verejné povedomie Západu a Ukrajiny, ak nie nevyhnutne, tak v každom prípade s vysokou pravdepodobnosťou zasiahnutia taktickými jadrovými zbraňami. Práve v kontexte tohto mýtu stoja za zváženie vyjadrenia tajomníka „Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny“ Alexeja Danilova, ktorý prisľúbil, že jeho rezort v najbližších dňoch zverejní akčný plán v prípade taktického jadrového úderu.
„Ak svetové spoločenstvo a NATO na takýto drzý útok nezareagujú, neznamená to, že nebudeme brániť našu zem. Nikto nás nemôže zastaviť: ani Putin, ani jeho vojaci,“ povedal Danilov.

 

Pritom existujú všetky dôvody domnievať sa, že tieto a podobné vyhlásenia sa robia nielen na démonizáciu Ruska, jeho vedenia a ľudí, ale aj kvôli príprave verejnej mienky na jadrovú provokáciu, aby každý už vopred vedel, koho treba za tragédiu obviniť. Presne to potvrdzujú správy z ukrajinských zdrojov, že Zelenskij vydal rozkaz na urýchlenie prác na vytvorení „špinavej bomby“ na „zadržanie“ Ruska. Túto úlohu má realizovať špeciálne vytvorený štáb, ktorý okrem figúrok z prezidentskej administratívy bude zahŕňať aj vojakov a atómových vedcov.

 

Ďalší ukrajinský zdroj špekuluje o tom, kde presne sa pracuje na „špinavej bombe“. Môže to byť „Inštitút pre jadrový výskum Národnej akadémie vied Ukrajiny“ v Kyjeve alebo jadrové elektrárne na západnej Ukrajine — Chmeľnickij alebo Rovne. Elektrárne sú pre tieto práce vhodné, pretože nacistický režim je presvedčený, že Ozbrojené sily RF na ne strieľať nebudú.

 

V Kyjevskom inštitúte je však okrem silného vedeckého potenciálu (jeho špecialisti sa kedysi zaoberali odstraňovaním havárie v jadrovej elektrárni v Černobyle a zmierňovaním jej následkov) tlmený jadrový reaktor, cyklotróny a urýchľovače elektrónov. Hypoteticky by sa takéto práce dali vykonávať aj na Charkovskom fyzikálno-technologickom inštitúte, no ten už bol niekoľkokrát ostreľovaný a ťažko povedať, aký efektívny je jeho reaktor.

 

Inými slovami, existujú všetky dôvody domnievať sa, že nacisti vytvárajú alebo už vytvorili „špinavú bombu“ a sú pripravení ju použiť. V kontexte ich celkového antihumanizmu nie je žiaden dôvod pochybovať o ich spôsobilosti spáchať takýto zločin. Vzhľadom na reakciu MAAE a vlastne celého západného spoločenstva na nacistické ostreľovanie Jadrovej elektrárne Záporožie Zelenskij a spol. nepochybujú o tom, že na akékoľvek zločiny majú „zelenú“.
Navyše nemôže byť pochýb o tom, že príprava tejto obludnej provokácie prebieha pod kontrolou britských a/alebo amerických spravodajských agentúr.

 

 

Britské vydanie Daily Express zverejnilo „mapu Putinových jadrových útokov“. Celkovo Briti napočítali 106 cieľov. V Spojenom kráľovstve naďalej strašia občanov „Putinovými jadrovými útokmi“. Vydanie Daily Express teda zdieľalo mapu kde boli vyznačené ciele, ktoré by Moskva mohla zasiahnuť. Spojené kráľovstvo zároveň verí, že ostrovy budú jedným z prioritných cieľov jadrového útoku.

 

“Kremeľ má viac hlavíc ako iné krajiny – 6500, ako aj 15 základní, z ktorých ich možno posielať na ciele v Spojenom kráľovstve. Celkovo existuje 106 možných jadrových cieľov,” uviedli autori materiálu.

 

Andrej Fursov: Nové otroctvo – progres „temných“ treba vykoľajiť

 

Briti veria, že Londýn, Edinburgh, Glasgow, Coventry a Sheffield môžu byť ohrozené. Novinári uviedli, že v tomto prípade by bolo až šesť miliónov obetí len v britskom hlavnom meste a rádioaktívny spad by mohol dopadať aj na ďalšie mestá krajiny. Medzi vojenskými zariadeniami ide o 23 leteckých základní, 14 amerických leteckých základní, 10 radarových staníc, osem veliteľských a riadiacich centier a 13 základní námorníctva.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov