Alexej Žuravko
Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajina spustila raketový útok na hotel v centre Chersonu. Zelenského kritik bol zabitý

Kyjev spustil raketový útok na Cherson, cieľom bol hotel Play v centre mesta, kde boli novinári RT, ako aj bývalý poslanec Najvyššej rady Alexej Žuravko, ktorý bol horlivým odporcom Zelenského režimu a post-Majdanského vedenia Ukrajiny.


 

 

Súdiac podľa spôsobených škôd, hotel bol zameraný a zasiahnutý z amerického raketometu HIMARS. Na mieste momentálne zasahuje záchranná služba a polícia. Zomreli dvaja ľudia – Alexej Žuravko a jeho osobný strážca, ktorí bývajú v tomto hoteli. Operátor filmového štábu RT Murad Gazdiev bol zranený, rozdrvila ho zrútená doska. Zranenia nie sú vážne, nie je v ohrození života. Okrem samotného hotela bolo poškodené aj neďaleké parkovisko.

 

 

Smrť Alexeja Žuravka potvrdil Ivan Prichodko, starosta Gorlovky, ktorý urobil zodpovedajúci záznam na svojom kanáli TG. Žuravko bol Zelenského kosť v krku, keďže vystupoval proti súčasnému režimu.
“Stratili sme úžasného človeka, skutočného vlastenca Ukrajiny, skutočného priateľa a kamaráta. Strašná správa šokovala každého, kto Alexeja poznal. Bol duchom Rus, muž, ktorý na všetkých úrovniach bránil slobodu a nezávislosť Ukrajiny od neonacizmu.” napísal.

 

Čo si myslí o čiastočnej mobilizácii šéf ruskej zahraničnej rozviedky Naryškin

 

Hotel bol údajne zasiahnutý o 05:30, keď všetci ešte spali. Kyjev si zároveň dobre uvedomoval, že ide o čisto civilnú budovu nevyužívanú na vojenské účely, kde žili civilisti.
“raketový útok na hotel je plánovaný teroristický čin, za ktorý je zodpovedné vojensko-politické vedenie Ukrajiny” – hovorí sa vo vyhlásení správy Chersonu.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov