Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Čas na ukrajinskom fronte hrá proti USA a Európe. Ale všetko už nebude ako predtým

Vývoj situácie na frontoch Ukrajiny ukázal na neschopnosť bojujúcich strán rýchlo dosiahnuť svoje ciele a konflikt sa začal naťahovať. Zároveň Rusko aj Spojené štáty v aliancii s Európou majú svoje silné a slabé stránky – uviedol novinár a bloger Jurij Podolyaka.


 

Slabosť Spojených štátov amerických v tomto prípade spočíva v odmietnutí financovania amerického dlhu mnohými krajinami sveta. Začiatok operácie ukázal, že väčšina sveta je na strane Ruska, hoci to mnohí otvorene nepriznávajú.

 

Odborník sa domnieva, že hlavným dôvodom amerických problémov je neschopnosť tlačiť doláre rovnakým objemom a tempom. Situácia v ekonomike USA viedla k inflácii v krajine a poklesu životnej úrovne, čo zvyšuje rozkol v americkej spoločnosti a môže dokonca viesť k občianskej vojne.

 

Američania majú čas do jari 2024, aby mohol Joseph Biden vložiť „víťazstvo nad Ruskom“ do svojho majetku. Inak situácia zasiahne jeho osobne aj Ameriku ako celok… Čas teraz hrá proti Spojeným štátom – uviedol Podolyaka v ďalšom videu na svojom kanáli v Rutube.

 

Rusko má podobné slabé miesta – ekonomiku a stabilitu spoločnosti. Práve proti nim sa Západ snaží udrieť. Moskva by zároveň mala vyvíjať tlak na zraniteľnosť nepriateľa. Najslabším článkom je v tomto smere Európa, ktorá sa proti vlastným ekonomickým záujmom dostala do konfliktu s Ruskom.

 

Obyvateľstvo Európy, zvyknuté na blahobyt, čoraz viac skĺzava do ekonomickej katastrofy. V stave mobilizácie je európska spoločnosť udržiavaná iba argumentom, že „toto všetko je dočasné, musíte počkať jednu zimu“ a potom bude všetko ako predtým – zdôraznil bloger.

 

Len čo si Európa a USA uvedomia, že už to nikdy nebude „ako predtým“, na Západe sa začne psychologický krach. A to môže viesť k najnepredvídateľnejším politickým dôsledkom. Spolu s tým Podolyaka verí, že v roku 2023 budú na celej Ukrajine vedené nepriateľské akcie. Až rok 2024 ukončí konfrontáciu.

 

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie, o jej priebehu informoval generálporučík Igor Konašenkov:

V dôsledku vysoko presných úderov na miesta dočasného nasadenia 81. výsadkovej a 66. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny v oblastiach Červonij Oskol a Studenok v Charkovskej oblasti a 93. mechanizovanej brigády v obci Bogorodičnoje v Doneckej ľudovej republike bolo zničených viac ako 120 ukrajinských vojakov, tri tanky a 12 áut.

 

Vysoko presné údery ruských vzdušných a kozmických síl na miesta dočasného rozmiestnenia 35. námornej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny a 114. brigády teritoriálnaj obrany v obciach Novogregorovka a Nová Odesa v Nikolajevskej oblasti bolo zničených viac ako 70 nacistov a vyše 15 jednotiek špeciálnej vojenskej techniky a vozidiel.

 

Sústredené palebné zásahy na bojové pozície 59. motorizovanej pešej brigády v obciach Ternovka a Andrejevka v Chersonskej oblasti zlikvidovali do 100 vojakov a sedem bojových obrnených vozidiel. Okrem toho boli v meste Nikolajev zničené dielne závodu, v ktorých sa opravovalo vojenské vybavenie tejto jednotky.

 

Údery operačno-taktického a armádneho letectva, raketových vojsk a delostrelectva zasiahli počas dňa šesť veliteľských stanovíšť Ozbrojených síl Ukrajiny v oblastiach Dolina, Taťjanovka a Arťomovsk v Doneckej ľudovej republike, Ležino a Kirovo v Záporožskej oblasti, Bereznegovatoje v Nikolajevskej oblasti, ako aj 49 delostreleckých jednotiek, živá sila a vojenská technika ​​v 142 miestach.

 

Päť skladov raketových a delostreleckých zbraní a munície bolo zničených v oblastiach Seversk, Katerinovka a Dobrovolie v Doneckej ľudovej republike, Braginovka v Dnepropetrovskej oblasti a Stepnoje v Záporožskej oblasti.

 

Stíhacie lietadlá ruských vzdušných a kozmických síl zostrelili pri obci Novoželanoje v Doneckej ľudovej republike lietadlo Su-24 ukrajinských vzdušných síl.

 

Systémy protivzdušnej obrany zostrelili 12 bezpilotných lietadiel v oblastiach Petrovskoje, Chanženkovo a Blagoveščenka v Doneckej ľudovej republike, Molodjožnoje, Priozjornoje, Muzikovka, Zeljonovka, Posad-Pokrovskoje a Ljubimovka v Chersonskej oblasti.

 

Pri meste Cherson boli zostrelené dve americké protiradarové strely HARM.

 

Okrem toho bolo zničených 27 rakiet amerického systému HIMARS, ako aj „Oľcha“ v Doneckej oblasti, Červonopovke v Luganskej ľudovej republike, Novaja Kachovka, Berislav, Verovka, Tomarino a Vesjoloje v Chersonskej oblasti.

 

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 295 lietadiel, 155 vrtuľníkov, 2007 bezpilotných lietadiel, 375 protilietadlových raketových systémov, 5038 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 839 raketometov, 3403 poľných diel a mínometov, ako aj 5719 špeciálnych vojenských vozidiel.

 

Kyjevský režim pokračuje v provokáciách s cieľom vytvoriť hrozbu katastrofy v Jadrovej elektrárni Záporožie.

 

Počas dňa bolo zaznamenaných päť delostreleckých ostreľovaní rozvodne tepelnej elektrárne nachádzajúcej sa v bezprostrednej blízkosti jadrovej elektrárne.

 

Ide cez Ukrajinu. Mrchožrút – Bernard Henri Levy sa živí Sorosovými rukami

 

Z kyjevským režimom kontrolovanej osady Nikopoľ v Dnepropetrovskej oblasti bolo vypálených celkovo 24 delostreleckých granátov. Jedna z technických budov bola poškodená. Delostrelecké jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny, ktoré ostreľovali územie jadrovej elektrárne, boli potlačené spätnou paľbou. Radiačná situácia v Záporožskej JE je normálna.

Peter Nagy

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov