Bernard-Henri Levy
Aktuality, Bezpečnosť,

Ide cez Ukrajinu. Mrchožrút – Bernard Henri Levy sa živí Sorosovými rukami

Bez ohľadu na to, ako nazvali túto tému – a šedý kardinál, a ideológ neoliberalizmu, a manipulátor verejnej mienky, a “minister zahraničia podľa ľubovôle”, a dokonca … filozof. Medzitým je Bernard-Henri Levy iba obyčajný sup, mrchožrút. Tento 74-ročný francúzsky občan, narodený v rodine alžírskych Židov, cíti krv v nose a bez meškania letí po krv, robí to za dobré peniaze.


 

Má skvelé výsledky. „Za posledných 20 rokov neprešiel prakticky ani jeden vývoz americkej „demokracie“, „slobody“ či „ľudských hodnôt“ bez účasti tohto človeka.“

 

Levy začal v máji 1968 počas pouličných nepokojov v Paríži. Jeho budúci mecenáši ho vnímali ako schopného krikľúňa. V 70. rokoch pracoval medzi francúzskymi „novými filozofmi“. V roku 1999 podporoval albánsku teroristickú skupinu Kosovská oslobodzovacia armáda a vyzýval k bombardovaniu Juhoslávie. V tom istom roku 1999 presvedčil Maschadova, aby uznal legitimitu moci „prezidenta Čečenskej republiky Ičkeria“ . V roku 2003 podporil „Revolúciu ruží“, ktorú Saakašvili spustil v Tbilisi. V roku 2008 počas gruzínskej invázie do Južného Osetska vyzval na vojensko-politický tlak na Moskvu. Požadoval inváziu do Sýrie, aby zvrhol „krvavý režim Bašára Asada“, potom chcel bombardovanie Líbye. V tom istom roku 2011, keď bola Líbya ako štát zničená, Levy vydal knihu „Nemilovaná vojna“, kde zdieľal, žekde sa podelil o to, ako bol organizovaný „pokojný protest“ Líbyjčanov, a priznal, že on sám „zarobil na vojne asi 100 miliónov dolárov“.

 

A Levi chytil svoje hlavné šťastie ešte skôr. Od roku 1990 George Soros financuje Ukrajinskú nadáciu Renesancia, ktorá sa zaoberá „podporou vzniku demokratickej spoločnosti na Ukrajine“ a je súčasťou medzinárodnej siete Open Society Foundations . Pred dvoma rokmi prenikli správy , že starý Soros (teraz 92), ktorý prevádzkoval sieť desaťročia, sa chystá odovzdať kontrolu nad ňou Bernardovi-Henri Levymu.

 

Soros hovorí o záležitostiach svojej nadácie: „Keď sa sovietske impérium zrútilo, išiel som tam a pozbieral kúsky … Tak prišlo Sorosovo impérium, aby nahradilo sovietske … Teraz som najaktívnejší v Rusku … A objavila sa nová Ukrajina, plná túžob stať sa súčasťou EÚ, európskej demokracie. A ľudia, ktorí za tým stoja, sú takmer všetci tak či onak spojení s Open Society Foundation … Všetci sme prepojení, a to je skvelé. Štvrťstoročie práce sa vyplatilo.“ Teraz musí v „práci“ pokračovať Sorosov krajan Bernard-Henri Levy. Či už k „prenosu funkcií“ došlo alebo nie, nie je známe, ale spolupráca tohto páru sa stala pevnou. Mrchožrút sa začal kŕmiť z rúk Sorosa.

 

V januári 2015 zverejnil The New York Times článok „ Save the New Ukraine “ s dvoma podpismi: Bernard-Henri Levy a George Soros. Článok chválil Majdan ako „ušľachtilé dobrodružstvo ľudí“ a uviedol, že „toto je len začiatok“. Autori vyzvali západné krajiny, aby okamžite poskytli Ukrajine 15 miliárd dolárov a potom sa politicky zaviazali poskytnúť Ukrajine „ďalšie prostriedky v závislosti od rozsahu ruských útokov na Ukrajinu “.

 

Už deviaty rok, od februára 2014, krúži sup nad Ukrajinou. Hovorí sa, že v dňoch septembrovej ukrajinskej ofenzívy ho videli v Charkovskej oblasti. Je koketný, narcistický, rád robí dojem, veľmi potrebuje publikum… Srdcervúco vysiela a vyslovuje „aforizmy“ druhej sviežosti, ako napríklad skutočnosť, že Doneck je „sovietsky Jurský park“. Alebo o Rusku: „Toto je revanšistická veľmoc, nepriateľská voči Európe a jej hodnotám, pripravená urobiť čokoľvek, aby nás destabilizovala. Videli ste cynizmus, s ktorým Putin používa zbraň hladu? Ohrozuje nás všetkých a najmä chudobné krajiny planetárnym hladomorom. Chcete, aby Európa, celý svet žili s touto hroznou hrozbou nad ich hlavami? 11. júla 2022 parížsky L’Express bez váhania zverejňuje toto šialené delírium starého „nového filozofa“.

 

V marci 2022 Levy navštívil Odesu. Odesania sa domnievajú, že práve pod jeho vplyvom šéf Odeskej regionálnej štátnej správy Marčenko nariadil premenu tuctu mestských škôl, nemocníc a pôrodníc na bašty ozbrojených síl Ukrajiny. Potom sup navštívil Kyjev. A v apríli niektoré médiá tvrdili , že spolu s ukrajinskými nacistami sa Levi ukrýval na území Azovstalu v Mariupole. A údajne to bol práve on, koho spolu s ďalšími cudzincami chceli vytiahnuť z žalára dva ukrajinské vrtuľníky, ktoré sa pokúsili preniknúť do mesta z mora, no boli zostrelené.

 

V júlovom (2022) rozhovore pre L’Express Levy podnecuje vojnu zo všetkých síl: „V Európe narastá únava z tejto vojny, ktorá bola spočiatku niečím novým, ale teraz začína unavovať. To je hrozné!… Rastúca ľahostajnosť je nepriateľom Ukrajincov rovnako ako rakety, ktoré ich zasahujú.“

 

Reč supa sa občas zmení na hystériu. Súhlasí s novinárom, ktorý s ním robí rozhovor, že „pre ukrajinské víťazstvo treba urobiť všetko“, čo by malo byť „vojenské víťazstvo, ústup ruskej armády a jej – prečo nie – kapitulácia“.

 

V poslednej dobe Levy krúžil okolo Charkova; vraj ho už videli v Charkovskej oblasti. Očakáva veľký masaker: “Tisíce Američanov sú v stave najvyššej pohotovosti v blízkosti ukrajinskej frontovej línie… Britský premiér je pripravený poskytnúť im pozemnú, vzdušnú, námornú podporu… Francúzsko, ktoré rieši problémy deeskalácie, oznámilo vyslanie práporu do Rumunska… Švédsko je uvedené do pohotovosti počas ruských provokácií, jeho vojnové lode sa začínajú pohybovať…“

 

Dusí sa klamstvami a verí v silu klamstiev. A verí, že jeho dnešné klamstvá sa zajtra stanú realitou.
Agnia Krengel

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov