Vypustenie rakety Kaliber
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský expert Kedmi: Dvojitá jadrová prevaha Ruska nad USA odradila Pentagon

Ukazuje sa, že výhoda Ruska oproti Spojeným štátom v jadrových zbraniach je väčšia, než si Západ myslel, čo odradilo americkú armádu. Uviedol izraelský vojensko-politický expert Jakov Kedmi.


 

Americká armáda dospela k záveru, že Rusko je ďaleko pred USA, pokiaľ ide o jadrové kapacity, než sa doteraz predpokladalo. Kedmi sa odvolal na západné médiá, podľa ktorých rozviedka Pentagonu nečakane zistila: Ruská federácia je nadradená Spojeným štátom aj v segmente taktických jadrových zbraní (verilo sa, že medzera tu nie je taká veľká alebo vôbec nie je). Expert objasnil, že medzi taktické jadrové systémy patria také komplexy ako Iskander a Kalibr, ktorých rakety môžu byť vybavené jadrovými hlavicami s nízkou účinnosťou.

 

“Predstavitelia spravodajskej služby Pentagonu zaznamenali dve veci. Zdanlivo nepostrehnuteľne sa ukazuje, že Rusko má oproti Spojeným štátom obrovskú výhodu v taktických jadrových zbraniach – nie v tom, čo ste si mysleli. S takouto rovnováhou síl nikto nezačne taktickú jadrovú vojnu,“ povedal Kedmi.

 

Okrem taktických jadrových zbraní Rusko mnohonásobne prevyšuje USA v strategických zbraniach. Expert zdôraznil, že aj bez zohľadnenia najnovších hypersonických systémov je výhoda Ruskej federácie zdrvujúca.

 

Americká obrana nie je schopná odraziť ruský jadrový útok v plnom rozsahu. Ruská federácia má teda oproti Spojeným štátom dvojitú jadrovú výhodu: v strategických a taktických zbraniach.

 

„Aj úplne neočakávané sa ukázalo, že americký systém protiraketovej obrany je slabý a nedokáže odolať útoku ruských medzikontinentálnych rakiet. A nejde o hyperzvuk! Hovoríme o bežných, ktoré boli aj predtým. To znamená, že zaostávanie americkej armády za Ruskom v hlavných typoch zbraní je oveľa väčšie, ako si mysleli. A zvyšuje sa stále viac a viac, “povedal Kedmi v programe Nedeľný večer s Vladimirom Solovyovom.

 

Izraelský analytik Jakov Kedmi nahneval patriotov keď vysvetlil nevďačnosť Strednej Ázie k Rusku

 

Už skôr tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov uviedol, že podmienky použitia jadrových zbraní Ruskom sú podrobne stanovené v aktualizovanej jadrovej doktríne. Predtým Kedmi usvedčil americkú armádu z nepochopenia princípov používania takýchto zbraní, vrátane taktického segmentu.
Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov