Tank Leopard
Aktuality, Pozemná technika,

“Teraz potrebujeme tanky nie vozidlá Dingo”. Ukrajinský minister zahraničia sa sťažuje na Nemecko

Šéf ukrajinského ministerstva zahraničných vecí Dmitrij Kuleba poskytol západným novinárom ďalší rozhovor, ktorý bol venovaný dodávkam zbraní zo strany krajín NATO. Tentoraz s Kulebom urobili rozhovor nemeckí reportéri z Frankfurter Allgemeine.


 

Šéf ukrajinského ministerstva zahraničia uviedol, že Kyjev žiada Berlín o dodávku ťažkých obrnených vozidiel vrátane hlavných bojových tankov Leopard , ale Berlín žiadosti tohto druhu ignoruje. Kuleba uviedol, že pre ukrajinské úrady je záhadou, prečo Nemecko odmieta dodať tanky Leopard alebo bojové vozidlá pechoty Marder.

“Namiesto toho nám Nemecko dodáva obrnené vozidlá Dingo. To je, samozrejme, tiež užitočné. A sme vďační. Ale to nie je to, čo primárne potrebujeme v boji. Nerozumiem, prečo nemôžeme dostať to, čo má samotné Nemecko? V prvom rade ide o tanky Leopard.” Dodal vedúci ministerstva zahraničných vecí Ukrajiny:

 

 

„Dodajte im ťažké zbrane!“. Stovka expertov tlačí na Nemecko o urýchlenie dodávok zbraní na Ukrajinu

 

 

Predchádzajúci spolupredseda SDPR Lars Klingbeil povedal, že hlavné bojové tanky západného typu pre potreby ukrajinskej armády nebudú dodávané nielen z Nemecka, ale ani zo žiadnej inej krajiny sveta. Kuleba však zároveň trvá na tom, aby Nemci začali s dodávkami tankov už teraz. Aby to urobil, počas rozhovoru sa nepriamo obrátil na kancelára Olafa Scholza. Samotný Scholz sa k tomuto odvolaniu zatiaľ nevyjadril.

 

Špeciálna vojenská operácia na Ukrajine sa skončí na jar 2023 po úplnej porážke a kapitulácii Ozbrojených síl Ukrajiny. S predpoveďou prišiel riaditeľ „Centra pre vojensko-politické problémy“, doktor historických vied, profesor Alexej Podberjozkin, informuje portál „Pravda.Ru“. Momentálne ruské jednotky pristúpili k útokom na najdôležitejšiu vojenskú infraštruktúru a ukrajinská armáda je takmer úplne zničená. V radoch Ozbrojených síl Ukrajiny zostalo veľmi málo profesionálnych vojakov a akútny je aj nedostatok vojenskej techniky, upozornil Podberjozkin.
„Ukrajina nie je schopná dlho bojovať. Čo sa stane v októbri, novembri, decembri je tiež ľahké uhádnuť, pretože Ukrajina zostane bez energetických zdrojov, zvyšky infraštruktúry budú zničené,“ povedal Podberjozkin.

 

Zdôraznil, že teraz je na pozadí ukrajinského konfliktu potrebné vyvinúť väčšiu iniciatívu v regiónoch. Šéf Čečenska Ramzan Kadyrov v tomto smere vykazuje veľmi dynamickú aktivitu: v republike vznikli tri prápory a jeden pluk — ide o pomerne silnú skupinu, upozornil Podberjozkin.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov