Vypustenie rakety Kaliber
Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajina priznala ruský postup v smere na strategický Nikolajev. 178 deň operácie na Ukrajine

Generálny štáb ozbrojených síl Ukrajiny uznal úspechy ruskej armády v smere Nikolajev a uviedol, že v oblasti Blagodatnoye sa spojenecké sily dostali na južný okraj osady. Uvádza sa to v správe zverejnenej na oficiálnom kanáli TG Pozemných síl Ozbrojených síl Ukrajiny.


 

 

Podľa novej ukrajinskej správy sa situácia pozdĺž celej línie kontaktu pre Ozbrojené sily Ukrajiny vyvíja „celkom dobre“, ruské jednotky vraj „nemajú úspech“. Podľa zostavovateľov tohto dokumentu jednotky „štátu agresora“ spustili sériu útokov všetkými smermi, boli však zahnaní späť a „stiahli sa na svoje pozície“.

 

Ak Generálny štáb Ozbrojených síl Ukrajiny uzná vstup jednotiek ruskej armády do akejkoľvek osady, potom je už pod kontrolou spojeneckých síl. Príchod jednotiek 108. výsadkového pluku spolu s oddielmi „hudobníkov“ z PMC „Wagner“ v Blagodatnom (Komsomolskoje) bol hlásený už 7. augusta, 6. augusta začali ruské jednotky zaberať osadu. Za Blagodatnym je opevnená oblasť pri Partizánskom, potom 6 km od dediny Pervomajskoje a za ňou 27 km čistej stepi až po samotný Nikolaev. Po Partizanskom sa otvára cesta do Nikolaeva a cesta na vojenské letisko Kulbakino.

 

 

Pokusy Spojených štátov nasýtiť ukrajinské ozbrojené sily muníciou pre raketomety HIMARS narážajú na odpor ruských jednotiek, ktoré útočia na sklady rakiet prichádzajúcich zo Západu. Ďalší takýto arzenál kryla ruská armáda na území Odeského regiónu. Podľa informácií ruského ministerstva obrany bol pri obci Maiorskoje v Odeskej oblasti zničený sklad s muníciou, ktorú Američania dodali pre HIMARS. V sklade boli aj rakety pre protilietadlový komplex NASAMS čakajúce na dodanie samotných komplexov, ktoré Spojené štáty plánujú do dvoch-troch mesiacov previezť na Ukrajinu. Teraz boli rakety zničené.

 

Sklad bol atakovaný z mora, ruské lode vypracovali údery vysoko presných námorných rakiet Kaliber z Čierneho mora. Piloti operačno-taktického letectva podporili námorníkov zničením skladu paliva v oblasti Gulyaipol v regióne Záporožie a zbavením paliva vybavenie 102. brigády územnej obrany.

 

Na území Mykolajivskej a Chersonskej oblasti zničili ruské útoky na pozície 28. a 35. brigády Ozbrojených síl Ukrajiny viac ako sto nacionalistov, ako aj sedem jednotiek obrnených vozidiel a vozidiel. V oblasti Novomichajlovka v DĽR bolo v dôsledku úderov na pozície 66. brigády Ozbrojených síl Ukrajiny za posledný deň zničených viac ako 30 ukrajinských vojakov, jeden tank a niekoľko vozidiel. V oblasti Knyazevka v regióne Cherson boli zničené dve americké húfnice M777 umiestnené v palebných pozíciách.

 

Viac ako 100 militantov práporu Kraken bolo zničených presnými vzdušnými útokmi v oblasti Charkova

 

Ruské delostrelectvo a lietadlá zničili pozdĺž celej línie kontaktu: šesť raketových skladov, dva sklady paliva a delostreleckú batériu v oblasti Novogrigorovka v DĽR. Protilietadloví strelci zostrelili deväť ukrajinských bezpilotných lietadiel za deň, pričom zachytili aj jeden granát Alder MLRS v Charkovskej oblasti.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov