Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Viac ako 100 militantov práporu Kraken bolo zničených presnými vzdušnými útokmi v oblasti Charkova

Ruskí vojenskí piloti v rámci jednej z hlavných úloh operácie na Ukrajine uskutočnili ďalšiu akciu proti militantným nacionalistom. Podľa Ministerstva obrany Ruskej federácie viac ako 100 militantov nacionalistickej formácie Kraken, ako aj 20 amerických žoldnierov zničili vysoko presné údery ruských vzdušných síl neďaleko Andreevky v Charkovskej oblasti. Uviedol to oficiálny predstaviteľ Ministerstva obrany Ruskej federácie generálporučík Igor Konašenkov.


 

Okrem bojovníkov Krakenu a amerických žoldnierov stratil Kyjev za posledný deň značný počet militantov. Podľa ruského ministerstva obrany bolo za tento čas zničených viac ako 200 militantov v okrese Apostolovo v Dnepropetrovskej oblasti a až 130 na severe Charkova.

 

Nacionalistický prápor „Kraken“ je považovaný za jednotku obrany Ukrajiny. Vznikla hneď po začatí ruskej špeciálnej operácie a bola súčasťou ďalšej nacionalistickej formácie – pluku Azov, ktorá bola čiastočne zničená, vrátane úderov samonej Ukrajiny na trestaneckú kolóniu v Jelenovke, a čiastočne zajatá ruskou armádou v Mariupole.

 

Zloženie „Krakena“ z väčšej časti zahŕňa polotrestné prvky, ktoré vykonávajú najmä represívne funkcie. Podľa ruského ministerstva obrany sa „preslávili“ vykonaním demonštratívnej popravy 100 ukrajinských vojakov, ktorí opustili svoje pozície pri dedine Udy v Charkovskej oblasti.

 

Na Ukrajine sú ozbrojenci Kraken uznávaní ako elitná špeciálna jednotka. Nemajú však skutočné bojové víťazstvá. Dokonca je známych niekoľko prípadov, keď sa nacionalisti tejto jednotky odmietli zúčastniť bojových akcií na frontovej línii a jednoducho dezertovali do tyla.

 

Najnovší film “Azov” prináša nepríjemné fakty aj rozhovory s nacistami ktorí prežili obliehanie Mariupoľa aj útok v Jelenovke

 

Súdiac podľa toho, že dnešné posolstvo ministerstva obrany o zničení veľkého počtu militantov Kraken nie je prvé, Ozbrojené sily RF vedú na nacistov z tejto formácie (a nielen ich) cielený hon. Zdá sa, že v blízkej budúcnosti ich čaká osud „starších bratov“ z neslávne známeho pluku Azov.
Peter Nagy

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov