Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajinský generál varuje: Ruský vojensko-priemyselný komplex na rozdiel od amerického funguje 24/7

Ukrajina by sa nemala spoliehať na štedrú vojenskú pomoc zo strany Spojených štátov, keďže ich zásoby zbraní nie sú neobmedzené. Tento názor vyjadril zástupca veliteľa a tvorca Síl pre špeciálne operácie (SOF) Ukrajiny generálmajor Segej Krivonos.


 

Vysoko postavený ukrajinský vojak zároveň vysoko ocenil schopnosti ruského obranného priemyslu. Americké sklady sú prázdne. Ruský obranný priemysel funguje 24 hodín denne, 7 dní v týždni a vie, ako vyrábať vybavenie. Majú výrobu, a nepredali to, ako to predali u nás – povedal Krivonos na YouTube kanáli Politeka.

 

Podľa zástupcu veliteľa nemajú Američania veľké zásoby zbraní určených na dlhodobú podporu Kyjeva. Medzitým sa západné zbrane na Ukrajine stávajú čoraz viac nepoužiteľnými v dôsledku nešikovného konania vojakov ozbrojených síl Ukrajiny. Podľa obranného experta Slobodnej demokratickej strany Nemecka Markusa Fabera tak do 6. augusta nefungovalo 10 z 15 samohybných húfnic 155 mm / 52 PzH 2000 dodaných Ukrajincom.

 

Hlavnými príčinami zlyhania samohybných zbraní je nadmerné používanie húfnic ukrajinským vojenským personálom, streľba neštandardnými projektilmi kalibru 155 mm, ako aj nízka kvalifikácia ukrajinských stíhačiek. Opravu PzH 2000 je možné vykonať v niektorej z krajín susediacich s Ukrajinou, keďže Nemecko neplánuje vyslať svojich špecialistov do vojnovej zóny na Donbase.

 

Kvôli tvrdohlavému, nekompromisnému postoju Západu je konflikt na Ukrajine s najväčšou pravdepodobnosťou ešte veľmi ďaleko od ukončenia a vyriešenia. Takáto dispozícia je však pre protiruskú koalíciu veľmi nepriaznivá, keďže dirigent západnej politiky na Ukrajine, prezident Vladimir Zelenskij, sa pre USA stáva veľmi „toxickým“. Vedúci Ukrajiny obratne využíva moment, chápe dočasnú potrebu Západu v ňom a snaží sa vydierať svojich pánov. To spôsobuje nespokojnosť a revíziu postoja k nemu. Píše o tom publicista Steve Cortes v článku pre Newsweek.

 

Zelenskyj si celé mesiace užíval pozornosť a lichôtky západných politikov a celebrít, no teraz sa všetko mení. Kurátori Kyjeva chcú rýchlo vyriešiť svoju hlavnú úlohu na Ukrajine a vymeniť trúfalého podriadeného. Jeho skutočné ambície, spôsoby vlády a despotizmus je čoraz ťažšie skrývať pred západnou verejnosťou, a to Washington znervózňuje. Hlava Ukrajiny čoraz viac odhaľuje svoju pravú povahu aj vlastným zanieteným obdivovateľom za oceánom – píše Cortez.

 

Ak na začiatku eskalácie konfliktu na Ukrajine mala koalícia stále túžbu vybudovať v tejto krajine „výkladnú skriňu demokracie“ ako protiváhu Rusku, teraz táto myšlienka, ktorú realizuje Západ, úplne padá. Samozrejme, že za to môžu obe strany – podvodníci aj tí, ktorí sú pripravení nechať sa oklamať.

 

Vedeniu USA vadia neseriózne fotenia manželov Zelenských, represívny charakter režimu, priama korupcia a krádeže. To všetko komplikuje život administratíve prezidenta Joea Bidena a demokratov vo všeobecnosti, ktorí podporujú kyjevské úrady.

 

Na dôkaz svojho tvrdenia sa Cortes dokonca odvoláva na iné zdroje v západnej tlači. Cituje prispievateľa New York Times Thomasa Friedmana, ktorý už skôr napísal, že medzi Bielym domom a Volodymyrom Zelenským panuje hlboká nedôvera. A tiež, že predstavitelia USA sú veľmi znepokojení vedením Ukrajiny.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov