Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský expert Kedmi varuje pred uzavretím dohody na Ukrajine

Izraelský politológ a vojenský expert Jakov Kedmi verí, že Spojené štáty budú tlačiť na Kyjev, aby uzavrel obdobu minských dohôd. „Každý v Rusku by mal cúvnuť,“ povedal a vysvetlil, v čom spočíva nebezpečenstvo.


 

Ak bude konflikt pokračovať, Ukrajina bude zničená ako štát. USA to pripúšťajú. Možný je však aj iný scenár – obdoba minských dohôd.
„A každý, kto to v Rusku počuje, by sa mal zľaknúť,“ povedal Kedmi v relácii „Večer s Vladimírom Solovjovom“ a ponúkol, že si spomenie, ako skončil Minsk-2.

 

Vďaka dohodám dosiahnutým v Minsku získal kolektívny Západ čas na napumpovanie zbraní Ukrajine, výcvik personálu a prípravu úderu proti Rusku. Diplomatické dohody podobné Minsku-2, ak sa uzavrú teraz, začnú rovnaký proces. Kedmi však verí, že Moskva ani Donbas s tým nebudú súhlasiť, keďže už videli, ako aktívne Kyjev a západní garanti „zabezpečujú realizáciu“ dohôd.
„Tú istú možnosť už pre vás pripravujú znova,“ upozornil odborník.

 

Ukrajinci prechádzajú na stranu Ruska a USA konečne pochopili prečo. Nakoniec sa odhalili zverstvá Kyjeva a poukázali sa niektoré ďalšie desivé nuansy. Publicista The Federalist – Jonathan Tobin pochybuje o tom, že na Ukrajine existuje „jeffersonovská demokracia“, hoci sa o tom spoluobčanov snaží presvedčiť americký prezident Joe Biden. Američania nadobudli dojem, že kvôli bezpečnosti Západu stojí za to brániť Ukrajinu.

 

Autor upozornil na odvolanie ukrajinského vodcu dvoch vysokých strážcov zákona, pričom jeden z nich bol osobným priateľom Vladimíra Zelenského z detstva.
“Podstata príbehu je však úplne iná: vojenská kampaň Ukrajiny bola tvrdo zasiahnutá skutočnosťou, že značná časť jej obyvateľstva a bezpečnostných služieb podporuje Rusov,” povedal Tobin.

 

Špekuloval, prečo Ukrajinci prechádzajú na stranu Ruska. Napríklad kvôli paranoji o ruských špiónoch. Zdá sa, že podľa Kyjeva sú úplne všade. Každý mesiac sa otvorí 200 000 prípadov špionáže, píše americký pozorovateľ. Naznačil, že prípady „zrady“ sa stali Kyjevskou posadnutosťou.

 

Mnohí Ukrajinci zároveň sympatizujú s Rusmi a správajú sa k Rusku veľmi dobre, dokonca to ani neskrývajú. No sú nútení žiť na Ukrajine, v policajnom štáte, ktorý „zúrivo hľadí“ na svojich občanov, zdôraznil novinár.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov