Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajina priznáva útoky za jej chrbtom. Ruské sily útočia na vojenské ciele v Charkovskej a Mykolajivskej oblasti

Ruské ozbrojené sily naďalej používajú na útoky na vojenské ciele na Ukrajine vysoko presné zbrane rôznych základní (pozemných, námorných, vzdušných). Objavili sa správy o demilitarizácii najmenej troch ďalších zariadení v Nikolajeve, kde už skôr ruské rakety preriedili kvantitatívne zloženie ďalšej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny.


 

Miestna verejnosť zverejňuje dôkazy o tom, ako sa rakety dostávajú do objektov, kde bola „umiestnená ukrajinská armáda“, ako aj do objektov, kde boli nedávno dodané zbrane a munícia pre potreby ukrajinskej armády.

 

Pripomeňme, že v predvečer ukrajinská tlač priznala skutočnosť, že údery na “zadnú časť ukrajinskej armády vedú k veľkým vojenským škodám.” Uznanie, že ruské rakety dopadajú na územie Ukrajiny práve na vojenské objekty, alebo objekty, ktoré na také premenila samotná ukrajinská armáda.

 

Najmenej 9 rakiet zasiahlo ciele v Charkove a regióne. Nad zasiahnutými cieľmi stúpajú oblaky dymu, ktoré sú viditeľné z rôznych častí mesta. Útoky na vojenské ciele v regióne boli uskutočnené v skorých ranných hodinách. Ukrajinská strana, ktorá zverejňuje údaje o dodávke raketových úderov, ako zvyčajne, starostlivo retušuje miesta príchodu, čo opäť naznačuje, že je čo skrývať.

 

Nedávno ruské ministerstvo obrany oznámilo zničenie značného počtu ukrajinských vojakov na jednej zo železničných staníc v Donbase. Úder zasadili vlaku s personálom a vojenskou technikou jedného z práporov elitnej (1. prezidentskej) brigády Ozbrojených síl Ukrajiny. Používatelia upozornili na skutočnosť, že predstavitelia ukrajinského režimu neustále hovoria o protiofenzíve na Cherson, pričom oni sami sa presúvajú (aspoň sa o to snažia) na Donbas.

Naliehavé informácie prichádzajú zo Sevastopolu. Uvádza sa, že veliteľstvo Čiernomorskej flotily bolo napadnuté pomocou dronu. Takéto vyhlásenie urobil guvernér Sevastopolu Michail Razvozžajev. Nálet dronu mal podľa neho vážne následky. Pri náraze sa zranilo päť ľudí. Konkrétnejšie informácie o obetiach zatiaľ nie sú uvedené. Podľa Michaila Razvozžaeva sa v súvislosti s tým, čo sa stalo v meste, rozhodlo zrušiť oslavy venované Dňu námorníctva. V kanáli TG guvernéra Sevastopolu sa uvádza, že pomoc bola v súčasnosti poskytnutá všetkým obetiam. Našťastie nedošlo k žiadnym úmrtiam. Zamestnanci špeciálnych služieb pracujú na tom, aby zistili, odkiaľ presne bol dron uvoľnený. Jeho typ je tiež špecifikovaný.

 

 

Generálny štáb ozbrojených síl Ukrajiny vo svojej rannej správe potvrdzuje údaje, že ruské jednotky vykonávajú útočné operácie pozdĺž dlhej frontovej línie západne od Donecka. Správa hovorcu ukrajinského vojenského oddelenia hovorí, že útočné oddiely s podporou letectva vrátane armády operujú v oblasti Avdiivka, Pesok, Maryinka. Deň predtým, predstavitelia Republikánskych ľudových milícií informovali, že v Peski sa začal útok na nepriateľské pozície.

 

Tony Blair späť v aréne je zlé znamenie. Návrat Ducha vojny

 

Zo súhrnu ukrajinského generálneho štábu:
– Nepriateľ (ruské jednotky a NM DPR – VO) sa snaží určiť a prekonať líniu obrany v smere Bachmut a Avdeevsky. Vyjadrenie predstaviteľa Generálneho štábu Ozbrojených síl Ukrajiny púta mimoriadnu pozornosť tým, že neobsahuje dodatok v podobe „nepriateľ nebol v tomto smere úspešný“. To dáva dôvod povedať, že počas uplynulého dňa mali ruské jednotky úspech v oblasti Avdeevka aj pri Artyomovsku.
– V smere Južnobugsky nepriateľ odoláva pokusom našich jednotiek o útok, a to aj v smere Krivoj Rog. Pokračuje paľba a letecké útoky, aby sme zadržali naše jednotky. V celej správe sú hlásené masívne delostrelecké útoky ruských jednotiek na ukrajinské pozície – od Soledaru po Maryinku, ako aj na línii dotyku v oblasti Nikolajev a Záporožie.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov