Karim Gulamov, bývalý moderátor hitparády na televíznom kanáli M1, 35-ročný rodák z Obuchova, ktorý žil v meste Irpeň a odišiel bojovať proti Rusom, bol zlikvidovaný
Aktuality, Bezpečnosť,

Rusko potvrdilo zničenie 250 zahraničných žoldnierov vysoko presnými raketami

Ruská armáda preskupuje svoje jednotky v rámci prípravy ťahu na Slovjansk zo severu, tiež pokračuje v sondovaní ukrajinských obranných línií pri Bachmute a v južnej časti Doneckej oblasti a hľadá slabé miesto. Ruské jednotky zaútočili na ukrajinské pozície pri Semihiryi a Novoluhanskom zo smeru od Dolomitov. Pokúšajú sa postúpiť v smere Roty – Veršyna. Boje v blízkosti elektrárne Vuhlehirsk pokračujú. Ruské sily sa pokúšajú postúpiť smerom k Siversku, pravdepodobne cez lesnú oblasť južne od Hryhorivky.


 

 

Ruské ozbrojené sily narazili na dočasné rozmiestnenie žoldnierov takzvanej ukrajinskej cudzineckej légie v Konstantinovke, informuje ruské ministerstvo obrany počas brífingu. Úder zasadili presné zbrane. Zlikvidovaných bolo asi 250 zahraničných žoldnierov. Okrem toho bolo zasiahnutých 7 obrnených vozidiel a 12 špeciálnych vozidiel.

 

Správa Ministerstva obrany Ruskej federácie o priebehu špeciálnej vojenskej operácie na území Ukrajiny (18.07.2022):
Vysoko presné rakety odpaľované vzduchom v obci Konstantinovka Doneckej ľudovej republiky zasiahli miesto dočasného rozmiestnenia žoldnierov takzvanej ukrajinskej „cudzej légie“. Zničených bolo až 250 zahraničných bojovníkov, sedem obrnených vozidiel a 12 špeciálnych vozidiel.

 

Až 60 nacionalistov, dve bojové vozidlá viacnásobných odpaľovacích raketových systémov a štyri delá boli zničené v dôsledku úderu vysoko presnými zbraňami dlhého doletu zo vzduchu v mieste dočasného rozmiestnenia práporu 118. brigády územnej obrany Ozbrojených síl Ukrajiny v obci Vitovo, Čerkaská oblasť. V oblasti železničnej stanice Udačnoe Doneckej ľudovej republiky bolo úderom na miesto vykládky vlakov s armádou zničených viac ako 10 ukrajinských zariadení viacnásobných odpaľovacích raketových systémov Grad, ako aj osem jednotiek obrnených vozidiel. zariadení.

 

Taktiež v oblasti osady Nový Donbas Doneckej ľudovej republiky boli v dôsledku zásahu raketového delostrelectva na poľné letisko Ozbrojených síl Ukrajiny umiestnené dva ukrajinské vrtuľníky Mi-8. zničené a ďalšie dva vrtuľníky boli značne poškodené.

 

V rámci boja s protibatériou boli zasiahnuté: dve batérie viacnásobných odpaľovacích raketových systémov Uragan v oblasti Predtechino, tri čaty Grad, 14 delostreleckých húfnic Giacint-B a diel D-30 v oblasti osád Seversk, Verchnekamenskoye, Serebryanka, Dronovka a Zvanovka Doneckej ľudovej republiky.

 

Zasiahnuté bolo operačno-taktické a armádne letectvo, raketové sily a delostrelectvo: 14 veliteľských stanovíšť vrátane 28. mechanizovanej brigády v Nikolajevskej oblasti, 60. pešej brigády v oblasti Novoaleksandrivka v Záporožskej oblasti a 15. práporu 58. motorizovanej pešej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny v osade Pokrovskoje Doneckej ľudovej republiky, ako aj živá sila a vojenská technika ​​Ozbrojených síl Ukrajiny v 286 okresoch. Zničené: samohybné odpaľovacie zariadenie Buk-M1 pri Kramatorsku v Doneckej ľudovej republike, tri sklady s raketovými a delostreleckými zbraňami a sklad paliva pri Novoaleksandrovke v Záporožskej oblasti.

 

Ruské systémy protivzdušnej obrany zostrelili za deň šesť ukrajinských bezpilotných lietadiel v oblastiach osád Pesčanoe, Červony Oskol, Lipcy, Charkovská oblasť, Korsun, Donecká ľudová republika a Novokamenka, Chersonská oblasť. V oblasti osady Stachanov v Luhanskej ľudovej republike boli zachytené aj dva granáty viacnásobného raketového systému Uragan.

 

Celkovo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie 257 lietadiel, 142 vrtuľníkov, 1 564 bezpilotných lietadiel, 356 protilietadlových raketových systémov, 4 099 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 759 bojových vozidiel viacnásobných odpaľovacích raketových systémov, 3 157 poľných delostreleckých diel a mínometov a tiež 4392 jednotiek špeciálnych vojenských vozidiel.

 

Novým veliteľom zoskupenia síl „Východ“ Ozbrojených síl Ruskej federácie, pôsobiaceho v rámci špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine, je generálporučík Rustam Muradov, bývalý veliteľ mierových síl Ozbrojených síl RF v Náhornom Karabachu.

Karol Jerguš

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov