SU-27
Aktuality, Bezpečnosť,

HIMARS na odstrel. Šojgu pri kontrole zoskupenia VOSTOK určil hlavné ciele ostreľovania. Známy je veliteľ vojsk

Ruský minister obrany Sergej Šojgu nariadil zoskupeniu Vostok zničiť ako prioritné ciele počas úderov proti ozbrojeným silám Ukrajiny – americké raketomety HIMARS.


 

Šéf ruského ministerstva obrany dal vojakom pri ostreľovaní pozícií Ozbrojených síl Ukrajiny prioritné ciele. Ide predovšetkým o ukrajinské delostrelectvo s dlhým doletom, ktorým trpia pokojné mestá na oslobodenom území. Ide o všelijaké húfnice nemeckej a francúzskej výroby. A, samozrejme, americký viacnásobný raketový systém HIMARS, s ktorým Ukrajinci pravidelne zasahujú obytné štvrte oslobodených miest.

 

Šojguov rozkaz by mal viesť k mnohonásobnému zníženiu prípadov ostreľovania tyla DĽR a útokov na civilistov. Úplne vylúčiť ostreľovanie bude možné až po dobytí Severska, Soledaru, Artemovska. Potom bude porazené slovansko-kramatorské zoskupenie a zlikvidované zoskupenie v oblasti Ageevka-Maryinka, to znamená oslobodenie celej Doneckej oblasti.

 

Potom tu bude otázka rokovaní alebo ďalšieho postupu jednotiek, ak kyjevský režim odmietne rokovať. Jednou z úloh tretej etapy špeciálnej operácie bude vytvorenie „sanitárnej zóny“ v Charkovskej oblasti v dĺžke minimálne 150 km od hraníc. To umožní zabezpečiť pohraničné oblasti Ruska.

 

 

Generálporučík Rustam Muradov

 

Objavilo sa aj meno veliteľa zoskupenia síl „Vostok“ Ozbrojených síl Ruskej federácie, pôsobiaceho v rámci špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine – generálporučík Rustam Muradov, bývalý veliteľ mierových síl Ozbrojených síl RF v Náhornom Karabachu.

 

USA očakávajú pritvrdenie ruskej operácie. Veľvyslanectvo v Kyjeve vyzvalo svojich občanov, aby opustili Ukrajinu

 

Ruské jednotky v rámci špeciálnej operácie pokračujú v ničení lietadiel Ozbrojených síl Ukrajiny. Ministerstvo obrany Ruskej federácie hlási týždenne približne 6-8 zasiahnutých lietadiel. Ukrajinské letectvo si zároveň takmer šesť mesiacov po začatí nepriateľských akcií stále zachováva určitý letecký potenciál. Podľa leteckého experta, autora telegramového kanála Fighterbomber, súdiac podľa počtu zničených lietadiel a systémov protivzdušnej obrany, v počiatkoch operácie dokázali ukrajinské vzdušné sily zachrániť väčšinu svojej flotily. .

“24. februára bol na ukrajinských letiskách zničený takmer nulový počet prevádzkyschopných lietadiel, čo opäť potvrdzuje predpoklad, že Ukrajinci si boli dobre vedomí dňa a hodiny začiatku špeciálnej operácie,” poznamenal analytik.

 

Vyvstávajú tak legitímne otázky, ako mohol Kyjev vopred vedieť o nadchádzajúcich udalostiach, prečo Moskva v tomto prípade nenapravila svoje kroky, a aká bola skutočná účinnosť prvého úderu ruských divízií. Minulý týždeň skupina ruských hackerov RaHDit zverejnila údaje o približne 2,5 tisícoch ruských občanov pracujúcich pre ukrajinské spravodajské služby. Jeden z členov skupiny pod podmienkou anonymity prostredníctvom médií týmto ľuďom poradil, aby sa dobrovoľne vzdali.

Karol Jerguš

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov