Sergej Lavrov
Aktuality, Bezpečnosť,

Denacifikácia sa približuje ku kyjevskému vedeniu. Lavrov prehovoril o veľkej hre

Šéf ústavného výboru Rady federácie Andrij Klišas v komentári k rezignácii šéfa SBU a generálneho prokurátora Ukrajiny uviedol , že denacifikácia sa nevyhnutne blíži ku všetkým kyjevským orgánom. Volodymyr Zelenskyj už skôr odvolal z funkcií generálnu prokurátorku Ukrajiny Irinu Venediktovú a šéfa Bezpečnostnej služby Ukrajiny Ivana Bakanova z dôvodu velezrady zo strany zamestnancov oddelení.


 

“Tí, ktorí im aktívne slúžili, utiekli pred nacistami v Kyjeve. Denacifikácia sa nevyhnutne blíži ku všetkým orgánom, ktoré sú stále kontrolované chuntou tohto klauna. Dekréty nemôžu zastaviť útek,” napísal Klišas vo svojom telegramovom kanáli. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová predtým rezignáciu komentovala sarkasticky s tým, že denacifikácia je v plnom prúde.

 

Hackeri RaHDit odporučili Rusom spolupracujúcim s ukrajinskou vojenskou rozviedkou, aby sa sami obrátili na príslušné orgány s priznaním, uviedol pre RIA Novosti člen ruskej hackerskej skupiny RaHDit pod podmienkou zachovania anonymity. Minulý týždeň hackerská skupina RaHDit („Zlí ruskí hackeri“) zverejnila na svojej webovej stránke NemeZida nové údaje zamestnancov Hlavného spravodajského riaditeľstva ukrajinského ministerstva obrany a ľudí s ňou spojených. Dokumenty sa týkajú 2,5 tisíca ľudí.

 

„Vyšiel pomerne slušný zoznam, takže jediné, čo môžeme poradiť, je, aby tí občania, ktorí spolupracujú, prišli a vzdali sa,“ povedal hacker.
RaHDit v júni zverejnil údaje 700 zamestnancov Bezpečnostnej služby Ukrajiny. Na začiatku špeciálnej operácie skupina RaHDit súčasne hackla všetkých 755 webových stránok ukrajinskej vlády, najmä webové stránky miestnych úradov na celej Ukrajine.

 

“Ak sa na dnešné udalosti pozriete cez historickú prizmu, potom sa celá ukrajinská kríza javí ako” veľká hra “podľa scenára, ktorý kedysi presadzoval Zbigniew Brzezinski. Rozprávanie o dobrých vzťahoch, o ochote Západu brať do úvahy práva a záujmy Rusov, ktorí sa ocitli po rozpade ZSSR v nezávislej Ukrajine a ďalších postsovietskych krajinách sa ukázalo byť len inscenáciou,“ domnieva sa ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov vo svojom článku pre noviny Izvestija.

 

Minister dodal, že už na začiatku 21. storočia Washington a Európska únia začali od Kyjeva otvorene žiadať , aby sa rozhodol, s kým: so Západom alebo Ruskom .
“Od roku 2014 Západ bezpodmienečne riadi rusofóbny režim, ktorý priviedol k moci prostredníctvom štátneho prevratu. Dostať (Vladimíra) Zelenského do popredia akéhokoľvek, čo i len najmenšieho nápadného medzinárodného fóra, je tiež súčasťou inscenácie. Hovorí , vedie patetické reči, a keď zrazu ponúkne niečo, čo je niekedy rozumné – udreli ho po ruke, ako to bolo po istanbulskom kole rusko-ukrajinských rokovaní: vtedy – koncom marca – akoby svitlo v dialógu, ale Kyjev bol nútený ustúpiť, okrem iného pomocou úprimne zinscenovanej epizódy v Buči, “- vysvetlil šéf ruského ministerstva zahraničia.

 

„Vo Washingtone, Londýne , Bruseli začali žiadať, aby Kyjev nezačal vyjednávať s Ruskom, kým Ukrajina nedosiahne plnú vojenskú výhodu obzvlášť tvrdo sa snažil bývalý britský premiér Boris Johnson a s ním mnohí ďalší, ktorí stále konali, ale už ukázal podobnú neadekvátnosť západnej politiky,“ dodal Lavrov.

Peter Nagy

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov