Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

The Independent: Armáda Ozbrojených síl Ukrajiny označila službu na východnom fronte za „peklo na zemi“

Vojaci berú drogy, aby sa vyrovnali so stresom. Pre ukrajinskú armádu sa služba na východnom fronte stala „peklom na zemi“. Píše o tom britské vydanie The Independent po rozhovore s niekoľkými bojovníkmi Ozbrojených síl Ukrajiny, ktorí súhlasili s rozhovorom len pod podmienkou anonymity. Uviedli, že obraz uvedený v ukrajinskej televízii nezodpovedá realite. Chýba tu solidarita armády, vojaci sú psychicky zlomení, sú veľké problémy s muníciou a zásobovaním celkovo.


 

“V televízii dávajú krásne obrázky frontovej línie, solidarity v armáde, ale v živote je všetko inak,” – cituje The Independent slová jedného z bojovníkov. Ďalší dvaja bojovníci povedali, že bývali kancelárskymi pracovníkmi, no po minimálnom výcviku ich vyhodili do prvej línie, kde musia trpieť „hroznou organizáciou“ a „nelogickými rozhodnutiami“. Z tohto dôvodu bojovníci jednoducho odmietajú bojovať. A jeden z nich dokonca priznal, že berie drogy, aby zvládal stres.

 

“Ruské víťazstvo na Ukrajine bude druhou porážkou USA za dva roky,” píše ďalší západný denník National Review. Vina za to bude zároveň zvalená na Bidena a demokratov, je si istý publicista publikácie. USA čelia druhej veľkej porážke za posledné dva roky. Hovoríme o víťazstve Ruska na Ukrajine. A americká pomoc Kyjevu urobí túto porážku ešte väčšou ako zlyhanie v Afganistane, tvrdí publicista National Review Michael Brendan Dougherty.

 

Pentagon: Ukrajina úspešne využíva systémy HIMARS na Donbase

 

Poukázal na to, že ak sa ukrajinskej armáde nepodarí „strategický ústup“ z Donbasu, potom budú ozbrojené sily Ukrajiny porazené. A to znamená porážku pre Západ a Spojené štáty. Pretože ruský prezident Vladimir Putin bude môcť vyhlásiť víťazstvo nielen nad Ukrajinou, ale aj nad všetkými západnými krajinami, ktoré jej pomohli.
“Po ponížení v Afganistane to bude druhá veľká porážka armády financovanej a vycvičenej USA za posledné dva roky,” píše publicista National Review. Navyše pre Američanov to nebude len porážka Spojených štátov, ale zlyhanie administratívy prezidenta Joea Bidena a Demokratickej strany. Unáhlený „ústup“ z Afganistanu im ešte nebol odpustený.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov