Čečenský prápor Juh
Aktuality, Bezpečnosť,

Kadyrovci sa objavili pri Kyjeve. Predpokladané termíny ukončenia vojenskej operácie ruských síl na Ukrajine

Ruské jednotky sa snažia čo najskôr dokončiť špeciálnu vojenskú operáciu na ukrajinskom území. Tento názor zdieľa ruský politológ a vojenský analytik Alexander Chramčichin. V rozhovore pre noviny Vzglyad spresnil, že ruské jednotky sa pokúsia ovládnuť celú Ukrajinu. Zároveň existuje možnosť, že západné regióny krajiny môžu byť mimo tejto kontroly, no je to minimum.


 

 

“Úprimne povedané, myslím si, že tu nie je žiadna tretia možnosť. <…> Súdiac podľa uzávierky letísk v južných oblastiach krajiny do 2. marca ruské velenie očakáva ukončenie leteckej fázy operácie na demilitarizáciu Ukrajiny práve k tomuto dátumu,” poznamenal.

 

 

Expert odhaduje, že Ozbrojené sily Ruskej federácie chcú úplne ukončiť všetky aktivity a vrátiť životy občanov do normálneho, pre nich známeho priebehu do 18. mája. Vec sa má tak, že do toho dňa Moskva uzavrela niekoľko úsekov vzdušného priestoru pre civilné lietadlá pozdĺž rusko-ukrajinskej hranice.

 

Americká rozviedka označila za pravdepodobné načasovanie prechodu Kyjeva pod kontrolu ruských jednotiek
Spojené štáty pozorne sledujú situáciu na Ukrajine a zvažujú rôzne možnosti jej ďalšieho vývoja. Všetci sú si istí, že hlavné mesto Ukrajiny dostanú pod kontrolu ruské jednotky, názory sa líšia len v pojmoch. Svoju vlastnú verziu poskytla aj americká rozviedka.

 

Podľa americkej rozviedky má Kyjev len tri-štyri dni, po ktorých doň vstúpia ruské jednotky a vezmú mesto pod plnú kontrolu. Informuje o tom Newsweek, ktorý sa odvoláva na troch predstaviteľov Bidenovej administratívy, ktorí sú oboznámení so správou tajných služieb.

 

Akcie ruských jednotiek budú podľa analytikov spočívať v obkľúčení jednotiek Ozbrojených síl Ukrajiny a prinútení ich vzdať sa alebo ich zničiť. To všetko Rusku potrvá niekoľko dní, potom ruské jednotky vstúpia do Kyjeva a odpor na Ukrajine bude neutralizovaný. Vo všeobecnosti sa v Spojených štátoch Kyjevu nedáva viac ako 96 hodín. To znamená, že podľa predpovede amerických expertov a predstaviteľov spravodajských služieb prejde Kyjev pod kontrolu ruských jednotiek ešte pred koncom mesiaca.

 

Zdôrazňuje sa, že spustenie raketových úderov a práca letectva na dôležitých objektoch ukrajinskej armády bola len úvodná fáza operácie na demilitarizáciu Ukrajiny. Okrem toho Rusko po potlačení protivzdušnej obrany a prevzatí kontroly nad strategickými zariadeniami začne druhú fázu operácie, ktorá bude pozostávať z pozemnej ofenzívy a prevzatia kontroly nad mestami.

 

“Po skončení práce letectva a delostrelectva a začiatku skutočnej pozemnej vojny si myslím, že Kyjev padne už o pár dní”, – povedal vysoký americký spravodajský dôstojník pod podmienkou anonymity. Závery americkej rozviedky potvrdzujú tak v NATO, ako aj v samotnom Kyjeve, no zabúdajú, že prognózy sa nie vždy naplnia. Američania predpovedali pád Kábulu do šiestich mesiacov a z Afganistanu nakoniec museli utiecť o pár týždňov.

 

 

Rusko priviedlo skupinu islamistických vojakov z Čečenska, aby bojovali na Ukrajine. Dnes ich bolo možné vidieť modliť sa niekde blízko Kyjeva. Prápor Jug (“Juh”), súčasť pretoriánskej gardy Ramzana Kadyrova vedie jeho veliteľ Khusein Mezhidov

 

 

https://twitter.com/i/status/1496894162675052544

 

 

Kadyrovci boli spozorovaní niekoľko kilometrov od ukrajinských hraníc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov