Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Kadyrovci boli spozorovaní niekoľko kilometrov od ukrajinských hraníc

141. špeciálny motorizovaný pluk pomenovaný po Achmatovi Kadyrovovi bol spozorovaný pri hraniciach Ukrajiny. Obyvatelia regiónu Belgorod pred niekoľkými hodinami nakrútili videozáznam, ktorý ukazuje, ako sa veľké sily 141. špeciálneho motorizovaného pluku pomenovaného po Achmatovi Kadyrovovi presúvajú k ukrajinským hraniciam.


 

 

Na prezentovaných snímkach videa môžete vidieť, že konvoj zahŕňa obrnené transportéry BTR-80, obrnené vozidlá Tigr a Ural-VV, ako aj rôzne iné vojenské vybavenie. Vozidlá bolo možné identifikovať podľa príslušných symbolov, hoci oficiálne údaje o presune jednotiek týmto smerom neexistujú. Na vozidlách sú viditeľné symboly 141. špeciálneho motorizovaného pluku pomenovaného po Achmatovi Kadyrovovi, známejšieho ako prápor Sever. Pluk je súčasťou 46. samostatnej operačnej brigády jednotiek národnej gardy a je dislokovaný v Groznom.

 

 

Podľa viacerých zdrojov bola neskôr podobná kolóna vozidiel videná v oblasti osady Valuyki, asi 10 km od Ukrajiny, no identifikačné znaky na vozidlách už boli skryté. Očitý svedok tvrdí, že ide o Národnú gardu. V konvoji je asi 50 vozidiel. Odborníci nevylučujú, že 141. špeciálny motorizovaný pluk pomenovaný môže slúžiť na zaistenie bezpečnosti nielen na hraniciach, ale aj na územiach samozvaných republík.

 

Putin užitočnému režisérovi:”Chcete, aby Rusko zopakovalo osud Juhoslávie?” Kadyrov: “Predajná tvár”

 

“Kadyrovci” sú špeciálny motorizovaný pluk v rámci jednotiek Ruskej národnej gardy , ktorý plní funkcie osobnej ochrany hlavy Čečenskej republiky Ramzana Kadyrova. Členmi jednotky sú bývalí príslušníci bezpečnostnej služby prezidenta Čečenskej republiky Achmata Kadyrova , otca Ramzana Kadyrova. Pluk tvorilo 10 rôt, ktoré boli zložkou Ministerstva vnútra Ruskej federácie , s počtom od 700 až do 4000 bojovníkov. Okrem ručných zbraní sú Kadyrovci vyzbrojení granátometmi, delami, obrnenými transportérmi a bojovými vozidlami pechoty. V roku 2006 boli pod záštitou Ramzana Kadyrova vytvorené prápory „Sever“ a „Juh“. Každý z práporov pozostával z troch hliadkových rôt, prieskumnej roty, ako aj podporných jednotiek: zdravotníckej, spojovacej a logistickej čaty. Celkový počet oboch vojenských jednotiek bol viac ako 1200 osôb. Prápory boli obsadené výlučne vojakmi, ktorí podstúpili vojenskú službu na základe zmluvy. V roku 2010 sa „Sever“ transformoval na 141. špeciálny motorizovaný pluk pomenovaný po hrdinovi Ruskej federácie Achmatovi-Khadži Kadyrovovi.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov