Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský analytik Jakov Kedmi vysvetlil, prečo Rusko zatiaľ neuzná Luhanskú a Doneckú republiku

Včera 14. februára mali ruskí poslanci rozhodnúť, či je vhodné zvážiť návrh zákona uznávajúci Doneckú a Luhanskú ľudovú republiku – takúto iniciatívu podali poslanci z frakcie komunistickej strany koncom januára. Izraelský politológ Jakov Kedmi spojil otázku uznania týchto územných celkov s dodržiavaním dohôd z Minska zo strany Ruska.


 

Prvý odsek týchto dohôd hovorí o Ukrajine ako o jedinom a nedeliteľnom štáte a Moskva uznáva minský formát ako jediný možný spôsob riešenia situácie na Donbase. V tomto smere je uznanie samozvaných republík na východe Ukrajiny v Rusku stále nemožné.

 

Izraelský expert Jakov Kedmi vysvetlil čoho sa USA obávajú v konfrontácii s Ruskom

 

“Kým Rusko bude uznávať dohody z Minska, Rusko nikdy nepristúpi k žiadnemu uznaniu ani milimetrového územia od existujúcej Ukrajiny, okrem Krymu. Štát ako Rusko nemôže povedať – “Uznávame Minské dohody, považujeme ich za základ pre rokovania, no zároveň ich porušujeme prijatím zákona uznávajúceho LĽR a DĽR.” To by bolo možné v USA, v Nemecku, ale nie v Rusku a vďaka Bohu!”  povedal expert na televíznom kanáli “TVC”.

 

Kedmi pripomenul mimoriadne jasné slová ruského prezidenta Vladimira Putina o dohodách z Minska.

“Zrušenie Minských dohôd  je najväčšou hrozbou pre bezpečnosť Ukrajiny.” To je všetko. K tomuto už nemá čo dodať. Sú to mimoriadne jasné slová. Zároveň má pravdu aj Zelenskij – plnenie dohôd je pádom vlády Majdanu. Oni to vedia. Navyše aj Washington aj Brusel to vedia.”  zdôraznil odborník.

 

Ruský politológ: “Slovensko vstupuje do protiruskej frontovej línie”

 

V januári 11 poslancov Štátnej dumy za Komunistickú stranu RF navrhlo komore oficiálne sa obrátiť na prezidenta a požiadať ho, aby boli uznané samozvané ľudové republiky Donbasu, v Luhansku a Donecku. Tento akt viacerí analytici chápu ako podkopávanie Minských dohôd a dokonca ako zradu vyšších riadiacich „élit“ vo vnútri Ruska. Kyjevské vedenie Ukrajiny sa osem rokov snaží, aby Minské dohody neboli realizované, aby boli zrušené.

 

Rusko za pomoci Minských dohôd rieši veľmi zložité politické úlohy. Keby teraz uznalo nezávislosť Luhanskej a Doneckej republiky, tak by Rusko vystúpilo z Minských dohôd a stalo sa účastníkom konfliktu a vojna na Ukrajine by sa stala nevyhnutnou so všetkými dôsledkami
pre obyvateľov oboch týchto republík. Znamenalo by to ich likvidáciu aj tým najsurovejším spôsobom, pretože presne to je podmienka,
aby Rusko bolo donútené vstúpiť do vojny.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov