Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Bývalý prezident USA Donald Trump označil vinníka hroziacej vojny na Ukrajine. “Za mňa by sa to nestalo”

Bývalý americký prezident Donald Trump na zhromaždení v Texase označil za jeden z dôvodov ukrajinskej krízy obnovenú myšlienku, že v Európe môžu opäť počítať s bezpodmienečnou a bezplatnou podporou Ameriky. Pripomenul, ako žiadal, aby európski spojenci v NATO platili za ochranu svojich hraníc.


 

“Veľkým dôvodom, prečo teraz vidíme túto nebezpečnú situáciu okolo Ukrajiny, je to, že keď sa Biden dostal k moci, bol to signál pre ostatné krajiny, že staré časy využívania Spojených štátov sú späť. Že nemusia platiť zo svojich účtov a riskovať svoje životy. Nech hlúpi Američania urobia všetko za nás,“ povedal Trump.

 

Dodal, že v obchode Európania klamú USA takmer rovnakým spôsobom ako Čína , ale nikto o tom nehovorí. Bývalý americký prezident zdôraznil, že nádej na pomoc USA bola jednou z príčin ukrajinskej krízy.

 

Alexander Rogers: Kto potrebuje, aby Rusko „útočilo“?

 

Minulý týždeň Donald Trump označil slová prezidenta Joea Bidena o možnosti vyslania amerických vojakov do Európy v súvislosti so situáciou na Ukrajine za „bláznivé“.
“Bláznivé,” povedal Trump , keď komentoval vyhlásenie amerického prezidenta Bidena o plánoch vyslať časť amerických síl do Európy v čase napätia okolo Ukrajiny . „(Mohlo by to začať tretiu svetovú vojnu <…>, toto je šialené a v mojej prítomnosti by sa to nikdy nestalo,“ povedal bývalý prezident v podcaste Great America novinára Lou Dobbsa.

 

Ako západné spravodajské služby klamú americkému vedeniu o „ruskej invázii“

 

Trump v komentári k situácii okolo Ukrajiny povedal, že za jeho administratívy by sa to „nikdy nestalo.“ „Toto je problém NATO , “ zdôraznil bývalý prezident USA. Politika súčasnej administratívy podľa Trumpa viedla k tomu, že Moskva už „nerešpektuje“ Washington – „Z Ruska k nám teraz a počas minulého roka bolo cítiť veľa neúcty . Pozerajú sa na našu krajinu a smejú sa,“ povedal Trump a zdôraznil, že Amerika „je v mnohých ohľadoch v stave chaosu“.

Karol Jerguš

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov