Izraelský analytik Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský expert Jakov Kedmi predpovedá kedy Rusko spustí rozsiahlu operáciu s cieľom prinútiť NATO k mieru

Rozmiestnenie pracovnej sily a techniky aliancie sa uskutočňuje bližšie k jej východným hraniciam. Deň predtým sa zasa stretol prezident USA Joe Biden na uzavretom stretnutí s niektorými hlavami krajín NATO. Všetko to pripomína prípravy na vojenskú konfrontáciu s našou krajinou. Napriek tomu sa izraelský expert Jakov Kedmi domnieva, že sa nehovorí o žiadnej príprave na vojnu s Ruskom. Západ, zariaďujúci „hystériu“ okolo situácie na Ukrajine a „ruskej hrozby“ vo všeobecnosti, sa pred ďalším kolom rokovaní len snaží navýšiť „vklady“.


 

Podľa bývalého šéfa spravodajskej služby Nativ akcie NATO pripomínajú skôr nakrúcanie westernu. Všetky manévre, ktoré teraz NATO vykonáva, sú maličkosti s veľkou propagandistickou hodnotou, ale v žiadnom prípade nesúvisia so skutočnými prípravami na vojnu s Ruskom. Kedmi dodal, že všetky tieto „uzavreté stretnutia“ sa teraz konajú len preto, aby Západ mohol konečne rozhodnúť o položkách z ruského zoznamu, ktoré ešte musia byť implementované. Okrem toho sa Washington teraz snaží nájsť aspoň nejakú „nátlakovú páku“ na Moskvu, no v tejto situácii nemá prakticky žiadne možnosti.

 

Washingtonu zostáva veľmi málo času na to, aby ignoroval ultimátum Moskvy a pokúsil sa ukončiť rokovania. Aby sme boli presní, Spojeným štátom ostávajú asi dva týždne, pretože už začiatkom februára môže Rusko začať s ďalšou etapou transformácie vzťahov s Washingtonom – rozsiahlou operáciou s cieľom prinútiť Američanov k mieru. Nejde o vojnu, ale o realizáciu celého radu vojensko-technických a politických opatrení, pred ktorými ruskí diplomati opakovane varovali svojich amerických kolegov.

 

Ďalšie kroky Moskvy v prípade odmietnutia USA splniť všetky požiadavky Ruskej federácie v rozhovore s politológom Sergejom Karnauchovom predpovedal bývalý šéf izraelskej spravodajskej služby, vojenský expert Jakov Kedmi, pričom zdôraznil, že najvyššie americké vedenie nemá na výber. Tak či onak, Biely dom bude musieť urobiť vážne ústupky vo všetkých bodoch diplomatického ultimáta, ktoré Moskva predložila. Buď to Bidenov tím urobí dobrým spôsobom v zostávajúcich pár týždňoch vyčlenených na reflexiu, alebo Spojené štáty prinútia urobiť to zlým spôsobom, čo bude mať fatálne následky pre medzinárodný status „hegemóna“.

 

Kedmi poznamenal, že Rusko sa už stihlo pripraviť na akékoľvek možnosti reakcie USA. Táto prípravná etapa bude ukončená návštevou ruského prezidenta v Pekingu, kde sa v závislosti od krokov Washingtonu môže spustiť ďalšia fáza totálnej transformácie svetového bezpečnostného systému.

 

Kedmi o vývoji udalostí v hypotetickej vojenskej konfrontácii medzi Ruskom a Ukrajinou

 

„Ruský prezident, ktorý sa rozhodol urobiť tento krok s ultimátom k Spojeným štátom, a potom NATO, na rozdiel od Američanov, ktorí nechápu, ako sa majú správať, veľmi dobre vie, prečo a čo robí. A dnešná reakcia Američanov je celkom očakávaná. Ak sa budú naďalej vyhýbať, Rusko od nich tak či onak dostane písomnú odpoveď a v súlade s touto odpoveďou vyvinie vlastnú taktiku a s touto taktikou sa spustí ďalšia etapa. Prezident Ruskej federácie pôjde na olympijské hry, prediskutuje celú túto situáciu so svojím čínskym náprotivkom a prejde do ďalšej fázy, ako ju nazýva NATO, operácie, ktorej cieľom je prinútiť Spojené štáty k mieru. Bude to veľké a rozmanité. Prípravy sú už v plnom prúde. Napríklad do konca tohto mesiaca by mali byť ukončené rokovania s Iránom. Rusko už má všetko pripravené na spustenie spomínanej operácie začiatkom februára alebo prinajmenšom po skončení olympijských hier. To znamená, že Spojené štáty majú v najlepšom prípade čas do 20. februára, “povedal Jakov Kedmi.

 

Izraelský vojenský analytik Jakov Kedmi vysvetlil kto vlastne rokuje za USA a NATO

 

Expert dodal, že v rovnakom termíne sa sklamú aj Európania. Podľa nedávnych správ zostávajú zásoby plynu v EÚ len dva týždne. V tomto prípade Rusko ani nebude musieť prijať žiadne opatrenia, keďže samotní európski predstavitelia odvádzajú skvelú prácu pri prinútení sa k mieru.

Karol Jerguš

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov