Pobrežný raketový systém Bal
Aktuality, Námorníctvo, Pozemná technika,

V Dagestane začal službu pobrežný raketový systém Bal

Pobrežný raketový systém Bal Kaspickej flotily začal bojovú službu v Dagestane na novoročné sviatky, povedal novinárom Vadim Astafyev, vedúci tlačovej služby Južného vojenského okruhu.


 

3K60 Bal

 

“V Dagestanskej republike bojové posádky pobrežného raketového systému Bal, ktorý je v prevádzke s pobrežnými silami Kaspickej flotily, nastúpili na novoročné sviatky do bojovej služby,” povedal.

 

 

Operátori Kaspickej flotily vykonávajú úlohy monitorovania situácie nad teritoriálnymi vodami a úžinovými zónami, chránia námorné základne flotily a ďalšie pobrežné zariadenia a infraštruktúru pobrežnej zóny Kaspického mora . Medzi úlohy protilodného komplexu patrí aj ochrana pobrežia pred možnými vyloďovacími operáciami nepriateľa a ochrana námornej komunikácie.

 

Video: “Zaručene zničí akýkoľvek cieľ.” Ako raketový komplex Bal posilnil pobrežnú obranu Ruska

 

Astafyev poznamenal, že bojové použitie raketového systému Bal je zabezpečené v jednoduchých aj ťažkých meteorologických podmienkach počas dňa a noci s úplnou autonómiou navádzania rakiet po odpálení v podmienkach elektronickej a palebnej odolnosti nepriateľa.

 

Čiernomorská flotila vykonala raketové streľby so systémami Bal a Utes. Video

 

Počas prípravy na prijatie do bojovej služby posádky pobrežného raketového komplexu absolvovali testy a vykonali výcvik. Pobrežný raketový systém je vojenská jednotka na úrovni divízie a pozostáva z niekoľkých (až tuctu) vozidiel na štvornápravovej terénnej platforme MAZ-7930.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov